Atlas är Svensk Viltspårschampion!

Den här veckan har varit hektisk med tre viltspår i öppenklass för Atlas och Helén. Tisdag och onsdag åkte vi till Norrtälje för att spåra hos Leif, första spåret gick han klockrent trots viltkontakt i form av älgkalv och andra spåret gick han ännu bättre så då fick han utöver en 1:a (godkänd) även HP.

Idag startade vi vid åtta och åkte till Mariefred där vi mötte upp domaren Kenneth och det andra ekipaget med Sture (hunden alltså) i spetsen. Idag var det betydligt varmare och vi var snälla och lät det andra ekipaget gå först, de klarade provet med en etta. Efter det gick Helén och Atlas ut för att spåra och han klarade det galant trots att domaren ibland valde en annan väg (då blängde han på domaren eftersom han gick fel!). Efter ca 25 minuter hörde jag hur de kom i skogen precis bakom där vi ställt bilarna så det blev lite bilder precis efter att spåret var avklarat.

Domaren uppmanade Helén att anmäla sig och Atlas till SM nästa vår och ett högre betyg känns det inte som vi kunde få (trots att det inte blev HP), Kenneth är ju en av domarna i SM…

Bilderna låg externt och är borttagna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s