Övervåningen

Vi har i stort sett följt Hjältevadshus förslag vad gäller övervåningen, vi bygger den inte själva (vilket troligtvis räddar äktenskapet!) utan anlitar Rappens bygg som är nystartat men Stefan är känd av oss sedan länge. Planlösningen ser ut ungefär såhär:

Övervåning skiss

VI har valt att ha takkupa vilket gör mycket för rymdkänslan i övervåningen, om man inte väljer det bör man nog få till någon form av takfönster för att det inte ska kännas instängt i allrummet. Om man inte har ett stort allrum förståss

Takhöjden blir så hög som möjligt, alltså högre än deras förslag, jag har inget exakt mått men jag kan inte hoppa upp och klappa i taket vilket gör det till högre än 2,50. Vi vill ha så högt som möjligt eftersom rummen lätt blir låga med 38 graders taklutning som vi valt.

Vi har valt att ha ”kattvind” ungefär tills takhöjden är 1 meter för att få dels förvaring men även en användbar väggyta, det är inte lätt att utnyttja golvytan under en meter. Givetvis blir det även här alla rör och ledningar läggs. Uttag och liknande placeras här om inte elektrikern har några invändningar mot det.

Alkoven som går in bakom badrummet får sin form av de rör som är dragna vid leverans av huset, kanske inte helt optimalt men en lite mysig sovhörna hoppas vi! Funkar det inte blir det någon form av dörr och klädkammare.

Vi har funderingar på att sätt en skjutvägg i det stora sovrummet för att skapa en klädkammare men vi får se när det är färdigt, det kanske inte behövs.

Igår fick Stefan hjälp av sin svärson att börja sätta skivor ”enkla” väggarna som förberedelse inför elektrikerns första arbetsinsats imorgon, måndag. Hoppas att elektrikern är lika bra som Stefan lovar, då blir det grymt bra! Vi sätter nätverksuttag i alla rum på övervåningen, två i allrummet, och eluttag på så många stället som möjligt utan att det bör bli för rörigt. Man kan inte få för många uttag! Hela familjen är ju rätt teknikberoende…

Båda bilderna nedan är tagna från kupan, jag hade inte kunnat stå där jag stod annars.

2014-10-18 14.22.08 2014-10-18 14.22.25

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s