Englandsresa

Hemma igen efter en liten tripp till Brighton och en avstickare till London med lite trevliga kollegor. Vi har gått en ”fortbildning” där vi har försökt att öka vår förmåga att prata engelska och det här är lite av en avslutning på den, inte illa alls!
Vi landade på Gatwick torsdag kväll, lite försenade, åkte vidare till Brigthon med tåg och kom fram strax efter tio med ett klart mål att hitta nånstans att äta innan vi checkade in. Hittade en resturang som serverade olika varianter på kryddstarka kycklingrätter och hann precis äta innan de skulle börja stänga vid elva. När vi kom till Royal Albion Hotel precis nere vid piren hade de strulat med våra bokningar men Mike lyckades få personen bakom disken att förstå det olämpliga i att vi skulle dela säng med varandra, vilket var anledningen till att vi bokat ”twins” och inte ”doubles”! Efter en hel del snack fick vi checka in i enkelrum vilket kändes som en bra variant för oss, lite uppackning och en öl i loungen sen var det godnatt.
På fredagen skulle vi besöka Warndean College som är ett av de bästa i England (enligt deras rektor). En riktigt skön lirare (om man får säga så om en rektor) som fixade kaffe åt oss själv eftersom hans sekreterare inte hade kommit ännu och berättade om skolan och lite hur skolsystemet fungerar i U.K. Vi fick en rundvandring på skolan och insåg snabbt att de ser lite annorlunda ut än i Sverige med passager som är öppna för väder och vind. De expanderar rätt snabbt och har varit tvungna att sätta upp ”tillfälliga” baracker för att få tillräckliga utrymmen, de verkar dock vara rätt permanenta vad vi kunde se. Vi fick även lunch, valet var ingen mat eller ”Fish & chips” och jag kan bara säga att maten inte smakade speciellt mycket och inte direkt kändes nyttig… Åt gjorde vi på ett ställe som Mike kallade ”The Carvery”, riktigt positiv upplevelse där man får tre skivor valda från tre olika sorters kött (alla samma eller blandat efter tycke och smak) och efter det kunde ta tillbehör från en sorts buffé. Bra smak på maten, gott öl och vettigt pris! Efter det åkte vi till en pub i Brighton tillsamman med Mikes syster och hennes man, mycket trevligt men dagen började ta ut sin rätt så vi gick tillbaka till hotellet efter en liten stund för att kunna sitta där i lite lugnare miljö.
Enda missödet den dagen var att hotellet försökte rätta till rumssituationen utan att informera oss så bland annat min väska (men inte toagrejerna) hade flyttats till ett av de andra rummen där de tänkte ställa in en extrasäng för att göra om dem till ”twins”. Efter lite tjafs fick de ändra igen till riktiga ”twins”, tur att vi hade Mike med oss! Ingen positiv känsla för service från vissa i personalen direkt!
Söndagen spenderade vi i London och avslutade på hotellet efter en snabb reträtt när en av oss fick ordentliga magplågor efter lite indisk mat (inget fel på maten men troligtvis en lite magkatarr…). Ett besök på apoteket (Boots) som nästan låg vägg i vägg med restaurangen så blev det gradvis bättre men vi var tre som åkte tillsammans så fort som möjligt om det skulle bli några problem. Inga bestående problem så vi kunde ta lite att dricka i baren på hotellet.
På söndagen gick vi runt i Brighton och kollade lite, shoppade lite osv. Åkte en sväng till ett lite speciellt teahouse för att dricka ”Afternoon Tea”. Vi åkte tillbaka till en marina som är byggd ute i vattnet med bostäder och kanaler så att de (rika) som bor där kan ta båten till huset, där finns även en stor butik med det mesta som går att köpa så det blev lite snabb shopping även där.
Tillbaka till hotellet för att hämta våra väskor och sen var det hemresa! Planet landade strax före tolv och tack vare skjuts från vår rektor kom jag hem vid halv två på morgonen!
Mycket gjort på få dagar och kul mest hela tiden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s