IT-problem

Jag jobbar ju i en kommunal skola och vi är med andra ord kopplade till kommunens nätverk med allt av fördelar och nackdelar det innebär.
Igår uppdtod en av nackdelarna när kommunens IT-avdelning aktiverade ett script för att ta bort virus från datorernas valv. Problemet var bara att scriptet inte kunde hantera något nyare än win xp… När det kördes på ungefär 1500 anslutna datorer med win 7 så raderades en större del av innehållet på c: och helt plötsligt fungerar ingenting!
Idag kom tre tekniker till skolan och de ska manuellt köra en ghost på samtliga datorer, när det är kört kommer datorerna att hämta hem de program som gäller för just den datorn, det här kommer att ta några dagar! Precis när vi ska börja sätta betyg på de blivande studenterna!
Tur att jag har dubbelt upp på jobbet, en dator på kommunens nät och en helt fristående kopplad på en extern uppkoppling! Jag måste av olika skäl kunna köra program som kommunen inte tillåter av säkerhetskäl, som det heter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s