Sommarens husvagnsresa

Har inte riktigt orkat sätta mig och skriva om Ölandsresan men nu känns det som jag måste! Patrik hade mer eller mindre bestämt att sommarens resa skulle gå till Öland och Böda sand precis som förra året. En kompis tyckte han vore en rolig ide oxå så familjen kompletterades med Simon. Tur att husvagnen är stor och har gott om sängplatser (6). Hundarna lyckades vi låna ut till Helens pappa så allt var upplagt för långa dagar på beachen! Tyvärr ville inte vädret samarbeta så det blev inte så mycket strand som vi ville.
Vi gjorde som förra året att vi körde ungefär halva vägen första dan och hamnade på Lysingsbadet i Västervik. En camping som vi gärna hälsar på igen! När vi kom dit stod det en lapp i receptionen om att alla elplatser var slut men det gällde inte enstaka nätter, tur för oss. Vi fick en plats långt in på campingen som inte var blöt vilket många andra var efter regnet, ställde vagnen mitt på platsen för att det skulle vara lätt nästa morgon.
På kvällen spelade vi äventyrsgolf och Simon vann, dålig stil tyckte vi andra: han måste ha tränat! Kul bana med en del vattenhinder där vi tappde bort en boll som fastnade under en bro. Passade givetvis på att tanka och handla lite som vi missat.
Åkte vidare till Böda näst morgon och till skillnad från året innan var det ingen kö fram till receptionen så det gick snabbt att komma in. Platsen låg mitt i smeten med en björk som stod lite dumt till, i övrigt var den nästan perfekt. Inga problem att få in vagnen när vi hade två tonårsgrabbar som kunde hjälpa till, det hade varit ännu bättre om vi hade gjort som alla andra och ställt vagnen längs med platsen men vi hade tillräckligt med plats ändå, bilen fick stå framför vagn och tält istället för bredvid.
Grabbarna gick ner till stranden medan vi satte upp förtältet och när det var färdigt behövde vi oxå bada, tur att det var skönt i vattnet!
Under veckan besökte vi Borgholms slott en dag och en annan åt vi kroppkakor, grabbarna provade åtminstone, en dag åkte vi tilö Byxelkrok och tittade på en regatta med Ölandssnipor, kul att se levande kultur! Vi tittade även i sjöbodarna och köpte lite saker, bland annat ett halssmycke till Helen och lite böcker.
Vädermässigt hade vi alla sorter, från sol till åska. Det blev strömlöst på norra öland i två timmar en natt men det störde oss inte eftersom vi ändå skulle gå och lägga oss, strömavbrottet kom precis efter att filmen hade slutat…
Hemresan beslutade barnet att det skulle bli utan nattstop precis som förra året, vi kom iväg vid halv nio och v förra årets köer såg vi ingenting. Vi stannade för att sträcka på benen och för tankning i Nyköping och var hemma tjugo i fyra. Vi tömde vagnen, åkte ut och ställde upp den på Gålö, köpte pizza och var hemma vid sju! Effektiv dag!
Sammanfattningsvis gick det mesta bra och vi hade tillräckligt bra väder. Lite bilder kommer så småningom!

Posted from WordPress for Android

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s