Nya fönster, nya dörrar och ett nytt operativsystem

Så var de färdiga med att byta våra fönster och dörrar. Det blev riktigt bra vi märker skillnad i värmen inomhus direkt. Vi kunde sänka inställningen redan första kvällen. Det blev även en jämnare värme när det inte är lika mycket kallras!
Det var stora förändringar för oss men även på det lilla planet händer det saker. Joakim fick en ny dator när han fyllde år så vi kunde ärva hans gamla HP som jag köpt loss från jobbet. Inte direkt bärbar som vår andra men fungerande istället. För att ta bort lite av slöheten i den gamla datorn så försöker vi köra med ett lite smidigare OS, nämligen Ubuntu linux. Installerad och klar i samband med en frukost. Ett udda problem som dök upp är att den inte gick att väcka från viloläge men med lite tips från nätet kom den troliga lösningen: byt ut skärmsläckaren mot xscreensaver eftersom orginal verkar ha lite problem med viss hårdvara. Problemet verkar vara löst men det får gå ett par dar innan vi flyttar över helt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s