Uppdatering av hemmets teknik

Vi är begåvade med comhems bredband och med andra ord tvungna att använda deras modem. Det gamla började krångla och vi fick köpa ett nytt med inbyggd router och trådlöst (netgear cg3700), skulle funka klockrent enligt säljaren/teknikern trots att jag påpekade att det finns ett trådat nätverk med egen router i huset. När grejerna kopplades in fungerade som väntat ingenting, efter samtal med comhem stängdes routerfunktionen av i modemet med resultatet att nu fungerade INGENTING! Precis som väntat alltså…. Lösningen så här långt är att återställa modemet till router och försöka få vår tidigare router att fungera som switch, vilket givetvis inte vill fungera… Största problemet är att vår gamla dator med ubuntu linux och d-link sticka inte vill koppla upp korrekt mot en produkt från netgear.

Idag kommer väl större grabben hem och då tar det nog inte många sekunder innan han upptäcker att inget fungerar för honom. Jag har nog en gammal netgear sticka som han kan använda i sin stationära spelburk.

Tekniken går framåt sägs det, men ibland blir det bara fel ändå!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s