Staket

Nu har vi till slut lyckats bestämma oss och fått uppsatt ett staket på tre av tomtens sidor. Vi har ju två hundar som helst vill kunna vara ute med oss och fram tills nu har det inneburit lina eller instängda på altanen.

Vi valde till slut att köpa allt monterat och färdigt från Skandinaviska områdesskydd (Stängselbutiken) eftersom de kändes seriösa i kontakten. Robert hette killen som kom ut och kollade lite inför monteringen och enligt honom var det ingen konstigt utan bara att köra på. När det väl var dags för start så kom det inte några killar på morgonen och vid elvatiden ringde vi för att kolla när de tänkte dyka upp, vi hade ju inte bokat någon tid utan bara en dag. Efter lunch blev svaret och vid tvåtiden dök två ”killar” upp. Ingen av dem pratar svenska men den ena helt OK engelska så det löste sig. Det var rätt bra att vara hemma för då kunde vi prata om vissa saker som kanske inte var helt självklart hur de skulle lösas, det mesta blev som de rekommenderade. Första dagen grävdes hålen men en lite speciell ”spade”.

IMG_2516IMG_2505IMG_2514

Andra dagen kom de tidigare för att gjuta, borra i berg och sätta stolpar.

IMG_2504 IMG_2501

De hade någon speciallösning för att gjuta i berget. Dagen därpå kom de och kände på betongen men det hade inte brunnit färdigt så de lämnade bara av själva staketet och kom tillbaka på lördagen och då var de tre som monterade staketet.

IMG_2533 IMG_2532

Idag har vi varit ute och fixat till det som behövdes, täppt till sänkor i marken, satt upp tillfälliga hinder och grindar för hundarna samt snyggat till gräsmattan. Större delen av tiden fick Atlas och Zimzon vara med oss ute och man kan väl säga att de njöt av friheten!

IMG_2545 IMG_2551 IMG_2548

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s