Huddinge visar

Jag jobbar ju i Huddinge kommun även om skolan ligger i Trångsund. Kommunen har sedan ett par år ett arrangemang som kallas Huddinge visar där både externa och interna föreläsare föreläser om olika ämnen inom skolvärlden. Huddinge visar är för alla som arbetar i skolan oavsett skolform så det är ett stort projekt där det oftast finns något som intresserar alla.

Jag hade i år valt tre föreläsningar med olika inriktning men ändå fokus på framtiden:

”Skolans digitalisering -hur påverkar omvärldstrender skolan” hette den första där Jan Hylén pratade om att skolan och skolans framtid i en föränderlig värld med fokus på den teknik som kommer och hur det i sin tur påverkar vilka arbeten som är intressanta att utbilda för. Bra föreläsning om ett aktuellt ämne!

Några intressanta bilder från föreläsningen:

”Begåvningstestning med WAIS-IV, information för skolpersonal” var den andra där Niklas Svensson, psykolog, berättade kort om hur testerna går till och vad vi kan läsa ut av dem. Nyttigt för de flesta!

Den sista var ”Särskilt begåvade elever” där Anna Bergklint pratade om svårigheterna som särbegåvade (högbegåvade) barn har i skolvärldens stela struktur. Hon visade två utdrag från ett UR-program med först en dålig sedan en bra hantering av två olika personer med särbegåvning. Mycket intressant och en stor utmaning för oss alla att ta hand om dessa individer och ge dem möjligheter att nå så långt som de kan.

Jag hade gärna gått även på Niklas andra föreläsning om barn med ADHD/ADD men den var fullbokad och krockade med min sista. Jag pratade lite kort med honom och han kommer eventuellt att hålla en liknande föreläsning på Östra gymnasiet eftersom han arbetar även hos oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s