Mot Umeå var det tänkt!

Mot Umeå körde vi efter två nätter på Snibbens camping med underbara vyer över sjön, spegelblankt på morgonen när vi åkte.

Det första vi passerade var givetvis Högakustenbron!

VI såg några hus med annorlunda utseende.

Och passerade ytterligare en bro, den här gången lite mindre på väg till Vännäs.

Mot Umeå 35.jpg

När vi kollade om det fanns plats på någon camping i Umeå visade det sig att vi träffat precis i deras Fotbollsfestival, kul för alla spelare, och givetvis fullbokat överallt så vi hamnade i Vännäs en bit utanför Umeå. Vi som kommer utan barn och med två hundar fick en plats som passade utmärkt för vilken barnfamilj som helst, vi fick kvällssol så vi klagade inte…

Mot Umeå 47

Precis vid campingen finns en badanläggning med fritt inträde för campingens gäster. Mellan campingen och Vindelälven finns en liten ”sjö” som jag misstänker kan vara alldeles underbar för mygg… I år var det dock väldigt lite myggor enligt Anders och Hanna som vi hälsade på en av dagarna. Oavsett så kom myggen fram på kvällen så efter ett tag satte vi oss och kollade på TV med myggnätet för dörren.

Vännäs camping är inte stor men har en helt OK lekplats, nära till badanläggning och fritidsområden. Platserna är i flera fall ordentligt grusade där bilen/vagnen ska stå och i alla fall vår var rätt så plan. Servicehuset är inte stort men sköttes under vårt besök helt OK och det verkar räcka till. De campingstugor som finns har dusch, wc och kök så det är bara husbilar/vagnar som använder servicehuset.

Mot Umeå 41.jpg

Vårt ”mål” med resan var lite löst att hälsa på Anders och Hanna i Ersmark utanför Umeå. Anders jobbade som musiklärare på Östra gymnasiet tills de flyttade upp till Umeå. Vi två var det för övrigt som drömde fram idén att starta eventinriktning på elprogrammet, vilket inte blev verklighet förrän flytten var genomförd. Trevligt område och ett hus som verkar vara i ständig utveckling för att bli det perfekta huset för familjen. Vi fick lite gott fika och ett par trevliga timmar innan det var dags att åka tillbaka till campingen.

Själva Umeå besökte vi på lördagen och det var blåsigt! Stan ligger vacker längs med Umeälven och vi såg några som paddlade/rodde gummibåtar (under uppsikt verkade det som). Längs med älven ligger en vacker park med en del ”konst” och annat som roar ögat.

Vi var givetvis runt i Vännäs också men det var inte mycket att skriva om den orten. Trevlig men inte mycket mer än så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s