Söderköping och Smultronstället

Äntligen dags för en resa med husbilen mellan alla rehabtillfällen för Atlas nu när Helén äntligen gått på semester! Målet var bestämt till Söderköping för att äta glass på Smultronstället och titta på båtarna på Göta kanal. Den här gången följde även vår yngsta son med.

Skeppadockans_Söderköping_2018_06_27_029.jpg

Vi valde att bo på Skeppsdockans camping, en av de två som drivs av Söderköping. Standarden är helt OK men platsen är klockren! Vi stod på den yta som är längs från servicehusen men med bara en rad mellan oss och själva kanalen så vi kunde sitta utanför bilen och kolla på båtarna som åkte förbi.

Skeppadockans_Söderköping_2018_06_27_008.jpg

Första dagen blev mest ankomst och uppställning sen tog orken slut i värmen, vi hade över 30 grader under de första dagarna och varken vi eller hundarna orkar speciellt mycket då.

Skeppadockans_Söderköping_2018_06_27_001.jpg

Andra dagen blev det en promenad till Söderköping för att äta glass, sonen valde att stanna i bilen så hundarna fick stanna hos honom, även om hundarna är välkomna i uteserveringen, för att de skulle slippa gå i stan i värmen.

2018-06-28 11.14.58

Glassen var som utlovat och beskrivet från alla som varit där sanslöst bra! Vi valde varsin i ”normal” storlek, inget behov at lunch den dagen! Bordet bredvid valde gigantiska skapelser som inte ens jag hade fått i mig… Vi promenerade runt lite i stan och bara njöt av dagen. Det finns även en å parallellt med Göta kanal där vi såg lite fåglar men även ett litet ”vattenfall”.

Skeppadockans_Söderköping_2018_06_28_007.jpg

Dag tre var det lite svalare än tidigare så vi tog med oss Izidor på en promenad längs kanalen för att titta på några av slussarna och alla båtar som passerar dem, häftigt att det mesta är byggt för nästan 200 år sedan och fortfarande fungerar alldeles utmärkt, givetvis är det uppdaterat med modernare utrustning men grunden är gammal. Vi såg några riktigt fina båtar under dagarna och fotade flera av dem.

Skeppadockans_Söderköping_2018_06_29_041.jpg

Dag 4 var det dags för avresa mot nästa mål, Malmköping!

Givetvis tog vi fler kort och här under kommer några av dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s