Minisemester och begravning

Min (Peters) äldsta faster, Margaretha, gick bort för ett par veckor sedan och idag var det dags för begravning i Kalmar. Vi passade på att ta en liten minisemester fredag till måndag där vi började med en mellanlandning i Söderköping på Skeppsdockans camping. Resan dit gick inte speciellt fort eftersom det blåste och regnade ordentligt men vi kom fram och in på en plats utan problem innan nästa regnskur kom.

Nästan tomt på campingen, sista helgen den var öppen för den här säsongen. Vi trivdes lika bra ändå!

 

Den här gången diskade Helén i det lilla servicehuset, häftig lokal!

Lördag morgon åkte vi vidare mot Kalmar och Stensö camping. Även den resan var blåsig men gick utan några problem. Riktigt fina omgivningar, nära till ”stan” men tyvärr är åtminstone inte servicehuset närmast oss lika fint… Fult fungerande men i behov av uppfräshning och kanske lite seriösare städning.

Tanken var att vi skulle hälsa på Torben och kusinerna för lunch på söndagen men det blev middag också. Kul att träffa delar av släkten även om anledningen inte var speciellt munter, hundarna fick vara i husbilen under tiden med avbrott för promenad givetvis. Huset ser i stort sett likadant ut som för 35 år sen när jag var där sist.

Begravningen var i Heliga Korsets kyrka som är annorlunda designad och väldigt skön atmosfär. Väldigt bra präst som känner Torben sedan länge så det blev mer personligt än många av de andra vi deltagit i.

Vi kommer att besöka Kalmar fler gånger, det har ju mest blivit ett ställe vi passerat på väg till Öland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s