Överraskade vänner på Gävle Camping

Gävle camping Engesberg

Planen för helgen var färdig i torsdags, vi skulle åka ut med husbilen till Gålö havsbad och bara ta det lugnt, gå i naturen och njuta! På fredag morgon när Helén kom hem från jobbet hade både hon och jag sett att våra vänner Helena och Göran stod på Gävle camping (tidigare Engesberg) och tänkte vara där hela helgen så vi fick för oss att åka dit och överraska dem.

Vi satt i bilen vid halv två och var framme på campingen vid fyratiden. Platsen bredvid dem var ledig och den tog vi givetvis! Vi rullade upp och rundar deras plats för att komma till vår, parkerar medvetet alldeles för nära och Helena sitter och kollar och ser bekymrad ut över vad det är för konstigt folk som kommer, de hade åtminstone lyckats se att det fanns en golden och en welsh i bilen. Helena tyckte väl att Helén var väldigt lik sig själv men kopplade inte riktigt (de hade nog slumrat till…) och när vi hoppar ur går det upp ett ljus! Hur kul som helst tyckte i alla fall vi (tror nog de tyckte detsamma) och starten på en mycket lyckad helg med god mat, lite hundträning och hur kul samvaro som helst.

Vi kör Dethleffs och de kör Kabe

Helena och Göran hade givetvis med sina tre hundar, Nelli som är Atlas mamma, Nova som är Atlas syster och Meliss som är Novas dotter. Rena släktkalaset! På lördagen passade vi på att köra lite apportering på den delen av campingen som var helt tom och det gick riktigt bra för de trots störningen av ”nya” hundar i gänget. Jag tog en hel del bilder men få blev utvalda.

Vi tog givetvis en promenad längs kustslingan som går genom campingen och hittade en plats att fika på vid en småbåtshamn, så länge man inte tittade mot industrierna så var utsikten rena drömmen! Gott om fåglar, bland annat en dopping som gjorde just det några meter framför oss för att komma upp några meter bort. Ingen bild på den men väl den nedan.

Fika är gott, korv till hundarna förstås!

Varmt på dagen men inte så varmt på kvällen gällde båda dagarna så vi hoppade in i Helena och Görans Kabe på fredagen och vår Dethleffs på lördagen där vi snackade, åt och hade det bra. Alla hundarna var givetvis med och inte ett gruff hördes, underbara pälsbollar!

Lite bubbel i Kaben!

På söndagen spelade vi först Maxi Yatzy (första gången för oss alla) och vi introducerade Helena (och Göran som inte hann spela) till Othello, det blev en bra match mellan de två damerna i sällskapet!

Koncentrationen är total och matchen var jämn!

Idag var Helena och Göran tvungna att åka tidigt (de skulle egentligen åkt igår) så vi tog en sväng åt andra hållet från campingen till en annan småbåtshamn, såna är det gott om!

Campingen är mysig men det ena servicehuset är rätt slitet och skulle behöva renoveras, dock helt och hyfsat rent (spindelväv uppe i nocken förlåter iallafall jag). Nu var det lågsäsong och rätt tomt men det brukar tydligen vara rätt fullt under sommaren så rekommendationen är att ringa innan, de har dock ”quickstop” (för husbilar?). Vi pratade lite med en av långliggarna som stod vid oss och det servicehus som ligger vid receptionen är rätt nyrenoverat så han rekommenderade det för dusch. Ryktet sedan 15 år har varit att campingen ska läggas ner men det känns som om det är nysatsning och nytt namn som gäller! Vi kommer troligtvis tillbaka med eller utan våra vänner.

Tack Helena och Göran för en underbar helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s