En tur vid Lida friluftsgård

Inget vidare kul väder men uppehåll i alla fall! Vi bestämde oss för att testa någon av slingorna vid Lida tillsammans med hundarna. När vi kom dit så blev det ”blå slingan” som går runt sjön vid friluftsgården utan någon speciell anledning alls.

Första delen kändes ganska lätt med spång över vattnet och lagom stigning upp på berget. Ganska högt blev det ändå men det kändes inte speciellt ansträngande.

När vi rundat bortre änden av sjön blev det mer kuperat, fler träd över stigen och brantare sluttningar! Fortfarande helt ok men vi hade hoppats på en bra rastplats även på den sidan sjön men det hittade vi bara i början av rundan.

Behovet av vätskepaus finns ju runt hela slingan men vi hittade en riktigt bra plats där vi kunde slå oss ner direkt på berget för ett äpple och lite vatten till oss och hundarna.

Vi mötte bara några få under de timmar vi spenderade i skogen vilket passar oss perfekt när hundarna konstant hittar doften av vilt…

Givetvis är de kopplade!

Det finns lite byggnader längs slingan i varierande skick, i ett fall är bara grunden kvar

En del hus är det tydligen möjligt att sova över i.

När vi kom tillbaka efter knappt nio kilometer (och 32 våningar) upptäckte vi att Svenska Saabklubben hade någon form av träff precis framför vår Volvo, kul att se både nya och gamla Saabar!

En skön runda blev det för både oss och hundarna, får se om vi går där fler gånger pga alla träd som låg över stigen, delvis beroende på bäver ser det ut som. Avslutar med några bilder på just det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s