En tur i skogen igen

Disigt men vackert ändå.

Jag tog en tur till Gålö igen för att gå samma tur som förra gången men fokuserade lite mer på hur mina fotografier komponeras, resultatet är blandat men jag är nöjd med flera av bilderna och timmarna i skogen är ren själavård.

Vy mot en liten ö.

Ett tips som är allmänt känt är att se till att horisonten är rak.

Blänk i vattnet

Ett annat tips man ofta får är att dela in bilden i tredjedelar där fokuspunkten eller det intressanta inte nödvändigtvis ska få 2/3-dela av bilden utan kanske tvärtom, bilden ovan är ungefär en tredjedel klippa och fokuspunkten är egentligen precis i mötet mellan vatten och land.

Skylt för fornstig

Det syns kanske bättre i bilden ovan där skylten är det som egentligen är bildens syfte och allt annat bara skapar en miljö för skylten.

I bilderna ovan har jag valt att använda en mer vanligt delning i bilderna vilket jag i de här fallen anser ger en mer fokuserad bild just på de bilderna. Här tror jag inte att metoden som jag använde i de tidigare bilderna hade fungerat lika bra.

Ibland får man vara nöjd med de bilder man lyckas ta, svanen tog jag två bilder på men jag valde den här då hela speglingen syns även om svanen nästan täcks av tallen.

Bilderna på träden är intressanta på sina egna sätt där den fejjade stammen visar på hur naturen påverkas av de djur som lever där och hur man kan ge dem det de behöver. Det döda trädet med sjön i bakgrunden ger ett perspektiv till utsikten som är rätt skönt i mina ögon, perspektivet blir ett annat än i de första bilderna i inlägget.

Det var ”bara” jag och hundarna som gick, Helén har lite restriktioner efter operationen för en och en halv vecka sedan och slingan är rätt mycket (brant) upp och ner. Vi tar det säkra före det osäkra så allt läker som det ska, det kommer fler tillfällen. Hundarna njöt i fulla drag och givetvis gjorde jag det med, vi trivs helt enkelt bäst i naturen när det är lagom temperatur (inte för varmt!).

Slingorna på Gålö rekommenderas varmt med en liten brasklapp om att barnvagnar och liknande inte funkar allt på flera av dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s