Sportlov!

Elever älskar sportlov och det gör vi lärare också! Speciellt när vädret är så fint som idag och det är underbart att vara ute i naturen. Jag gjorde nästan precis som vanligt, åkte ut till Gålö och gick Gålöslingan som är (enligt min klocka) nästan 1,5 mil om man går hela sträckan. Jag valde dock att gå slingan motsols den här gången för jag ville avsluta längs vattnet och inte i skogen som jag normalt gör.

Underbart blänk i vattnet men nästan rakt motljus.

Slingan är väl markerad och sköts (?) av Skärgårdsstiftelsen.

Om man inte vill gå lika långt kan man tex ta Gålö Fornstig som är några kilometer lång eller välja att inte gå hela sträckan.

Kameran är oftast med och som vanligt är det min Canon EOS 6D med ett fast 50mm objektiv som gör jobbet alldeles utmärkt. Det vore trevligt att utöka med några alternativa objektiv men ett billigt zoomobjektiv ligger över 12’000:- och det finns inte riktigt ännu…

Bra bilder blir det iallafall så länge som fotografen gör sitt jobb tillräckligt bra.

Att det har kommit en hel del vatten sista tiden märks på många sätt. Bland annat är det givetvis blött i skogen men även vattennivån är märkbart högre än normalt.

Tyvärr finns det alltid en del rester efter människor i naturen, vissa känns som misstag och andra mer onödiga.

Hundarna är givetvis med som vanligt, Izidor kan gå lös rätt stora delar av sträckan men Atlas är lite väl sugen på att jaga. Snart infinner sig dock häckningssässongen och skogen fylls på med nästa generation av djur så då får de allt mer vara kopplade bägge två. Vi mötte ingen på första delen av sträckan men när vi kom in på den delen som kallas Havtornsuddslingan mötte vi lite fler. Mest vuxna eller pensionärer med eller utan hundar men även en barnfamilj som passade på i det vackra vädret. De flesta hundmötena gick alldeles utmärkt men de blev rätt störda av en Berner Sennen och hans kompis där ägarna släppte kopplen lite väl snabbt efter att vi passerat. Givetvis fick även hundarna vara fotomodeller som vanligt.

Lika självklart stannade vi och fikade ett par gånger på vägen och njöt av utsikten. En underbar dag helt enkelt!

Avslutningsvis en bild som man kan tolka lite hur som helst om man vill (och det vill man ju!).

Ett träd som kan tolkas hur man vill…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s