Dålig vinter och tvivelaktig kvalité

Vi lämnade ifrån oss husbilen förra veckan eftersom ALDE-pannan läckte. När vi hämtade bilen får jag reda på att (precis som vi trodde) en avluftningsventil hade läckt. Vet inte om jag egentligen tycker att det är rimligt på en bil som är två och ett halvt år och inte har använts speciellt mycket under den tiden men nu är den hemma igen iallafall.

Husbilen är åter på sin plats.

När vi upptäckte felet i september så hade inte Caravanhallen tid att ta in den inom rimlig tid och vi förväntade oss lite vinter (som ju aldrig kom) så vi bokade in allt i samband med fukt- och gaskontroll i mars.

Vintern har ju än så länge inte varit speciellt närvarande i Stockholmstrakten utan vi har mest en väldigt lång höst så jag åkte upp och kollade med Robin på verkstan om de hellre ville att jag körde upp bilen på en gång så kunde de ta den när det är lite lugnare och med andra ord ha en ledig tid till våren. Givetvis ville de det! Skulle nog ta ett par veckor men vi hade inte bråttom eftersom vi inte åker på vintern och som det är just nu med regn och bara skitigt är det inte något vi längtar efter direkt. Färdig på en vecka och kostnaden för allt blev rimlig, dyrast var som vanligt arbetstiden.

Tänk vad skönt när allt funkar, nu saknas bara vintern!

Våra två änglahundar Zimzon och Hasse

Förra veckan fick en tidigare arbetskamrat barn och lägger upp en del bilder på sociala medier och då känns tiden tills vi får träffa Patrik och Ellens barn väldigt lång, planerad förlossning om tre månader, Helén tittar på bebisgrejer och skulle nog helst vilja flytta upp och jag försöker vara mer sansad men det är inte helt lätt! Det senaste är som Helén fastnat på är babynest.

Babynest

Det finns en rätt stor risk att vi kommer att vara tvungna att skärpa oss lite och inte skämma bort barnet alldeles för mycket (men lite kan vi väl skämma bort barnet hoppas jag)!

Planerna för sommarens resor börjar klarna men en stor del av vårt fokus ligger givetvis på att träffa Patrik, Ellen och deras bebis så ofta som möjligt. Tanken har i många år varit Vildmarksvägen och nu passar det ju rätt bra att hålla sig i norra delen av landet så det blir det troligtvis. Planering pågår.

Jag har de senaste åren tagit emot en eller två blivande lärare per år under deras VFU-period vilket jag tycker är rätt kul och ofta lärorikt även för mig. I år strular det lite för VFU-samordnarna att fixa platser i vissa ämnen så en av mina två börjar hos mig och går sen vidare till en annan lärare, och ämne, på samma skola samtidigt som nästa kommer från ett annat gymnasium i Huddinge för att få sin del i ämnet Teknik med mig. Lite struligt men det blir nog bra till slut! Under de år som jag arbetat som lärare har det här fungerat lite olika, speciellt med hur den lilla ersättningen hanteras, men just nu fungerar det rätt bra enligt mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s