Femöre och ställplatsen

Jepp då har vi testat ställplats igen! Femöre är en liten ö som hör till Oxelösund i Sörmland, det är bara en liten kanal mellan fastlandet och Femöre. Ute vid gamla fiskehamnen finns en ställplats som ständigt verkar vara full men vi chansade när vi kunde komma fram vid tolv en fredag. Resultatet blev sista ordinarie elplatsen av 10!

Alla elplatserna är upptagna redan vid tolv

Värt att tänka på är att ställplatsen bara för det absolut inte är full! Hela grusplanen är OK att ställa upp sig på och på lördagen var det totalt 22 bilar där och ännu inte fullt.

Ställplatsen sedd från Oxelösunds hamn

Givetvis finns ingen reception (det är en ställplats inte en camping!) men en tydlig informationstavla med olika varianter på betalning fanns klart synlig när man kör fram, info även på engelska. Bättre än de flesta campingar enligt mig.

Informationstavlan

Värt att tänka på är den aktiva hamnen på andra sidan vattnet där fartyg lastar och lossar stora delar av dygnet oavsett om det är helg eller inte. I övrigt var det lugnt men långt ifrån dött, kanske beroende på att Kustbevakningen har en station på andra sidan vägen. Vi sov gott!

Hamnen som aldrig sover

Många som kommer hit gör det förmodligen för fortet från kalla kriget som ligger en dryg kilometer från ställplatsen ute på Femörehuvud. Vägen dit är lätt att gå oavsett hur bra fysisk form man är i men om man så vill finns en parkeringsplats ännu närmare.

Är man sugen på att gå lite längre så går Sörmlandsleden runt hela ön och är väl markerad och mestadels lätt att gå. När man går är det mestadels längs vattnet och det är otroligt vackert nästan överallt. Vi valde att ta en paus vid andra pjäsen.

Utsikt från pjäs 2

Vi hade en riktigt bra helg på ställplatsen. När vi var ute och gick på lördagen insåg vi att vi inte skulle hinna tillbaka till tolv och det var bara att swisha 200 kronor för ett dygn till, enkelt och tydligt!

När man kör mot ställplatsen möts man av det stora monumentet som syns på första bilden men den är betydligt snyggare på natten! Belysning är viktigt och roligt!

Monumentet upplyst på natten

Vi kommer troligtvis att komma tillbaka till den här ställplatsen om vi lyckas komma iväg lika tidigt igen, om det inte finns plats är det inte långt till Jogersö Camping som även den är bra och egentligen bara saknar närheten till ett fort. En del mer pengar dock!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s