Äntligen fick vi träffa barnbarnet igen!

Vi brukar försöka träffas ungefär en gång i månaden, antingen kommer de ner till oss eller så åker vi upp. Den här gången har det gått TVÅ månader pga sjukdom däruppe och den lilla grejen att Helén jobbar två helger av fem…

I fredags blev det dock äntligen av! Både Ellen och Junie fyllde år när vi skulle åkt upp för en månad sen men eftersom vi inte kunde åka då så förökade sig paketen på något sätt…

Jättespännande jättepaket!

Först ut var ett paket som nästan var större än Junie själv! Hon blev väldigt upphetsad när hon såg paketet i hallen så alla funderingar om att vänta till lördagen med att öppna paket var bara att glömma! Snörena var roligast tills paketet väl öppnades och vad fanns där om inte en alldeles egen bil! Jag avskyr ju ”Bobbycar” och det oljud som kommer från dem så när vi såg att det fanns med gummihjul och dessutom en ”lyxmodell” med ljud och ljus så fanns det ingen återvändo! Lycklig tjej blev resultatet.

Junie med sin första bil

Lika kul som bilen var det ju inte med kläder, som dessutom var lite för stora, men hon gick med på att mannekänga även det!

Lite väl stora i storleken kanske?

Hon fick även mer kläder, böcker och en söt kanin.. Helgen började alltså på topp enligt Junie!

Nu var det ju inte bara hon som fyllt år utan det fanns givetvis paket även till Ellen.

Ellen fick ett Trangiakök

Önskemålet var Trangiakök inför sommarens äventyr i naturen och det var precis det som det första paketet innehöll. T-röd var paketerat i en fin låda från en välkänd tillverkare av lite mer gyllene sprit (dessutom drickbar) för att förvilla lite. Både Ellen och Patrik ser numera fram mot varm fika i naturen och kanske lite stekt nyplockad svamp på en macka.

På lördagsförmiddagen hade vi tänkt att åka till soptippen med det sista byggskräpet men ”vi hann inte” eftersom Junie somnade i vägen för skräpet… Eftermiddagen var bokad för ett mindre kalas utomhus där ett par av Ellen och Patriks kompisar skulle komma med sin lilla tjej. Fika vid stranden och sen lek i den nybyggda lekparken (snart färdigbyggd) blev en skön stund i helt OK väder.

Farfar och farfars prinsessa gungar

Junie gillar att gunga, stora flinet kommer fram direkt! Rutschkanan i bakgrunden testade Junie med lite stöd av Helén och den var också kul. Sen började det bli lite tungt i ögonlocken så hon gick med på att sitta lite i vagnen medans den andra tjejen åkte linbana och testade en jättegunga som man kan lägga sig ner på. Kul men snurrigt, inget för varken mig eller Helén alltså.

Efter lite skönhetssömn var det full fart igen och nu skulle farfar läsa böcker! Godnatt lilla kanin var en av favoriterna som kom fram flera gånger.

Junie väljer vilken bok som ska läsas tillsammans med farfar och nallen

Junie hämtade den bok vi skulle läsa och gick till mig för en kort lässtund, man får inte vara för långsam då vänder hon blad själv! Mellan varje lässtund skulle det gosas med nallen som är nästan i hennes egen storlek, då var både farmor och farfar roliga.

Farmor fick inte läsa men mysa och leka med andra saker gick bra

På söndagsmorgonen skulle vi åka till tippen med det kvarvarande byggskräpet och några gamla stolar som stått ute lite för länge för att må bra.

Junie leder och övervakar farfars arbetsinsats

Först monterade farfar och Junie dock av benen på stolarna. Farfars arbete fick godkänt!

Vi fyllde hela vår bil och stolarna hamnade i deras så vi fick med oss allt på en vända.

Rätt välfylld baklucka och då var inte allt packat ännu

Medan vi jobbade roade sig farmor och Junie hemma i lägenheten. När vi kom tillbaka hade Junie blivit trött och somnade i vagnen på balkongen så vi kunde inte säga hejdå till henne när vi var tvungna att åka, snyft!

Prinsessan sover sött i vagnen

En helt underbar helg med vårt underbart glada och charmiga barnbarn och givetvis Patrik och Ellen (de är också glada och charmiga!)!

Hela vägen hem satt vi och funderade på om vi kanske så småningom ska skaffa något eget i närheten av Sundsvall men än så länge vill vi inte sluta att åka husbil!

2 kommentarer

  1. Visst är de underbara 😍 Min Wilma fyller år i nästa vecka. Står också en bobbycar här hemma och ska slås in 🤣 fast en Volkswagen Beetle rosa 😜. Förstår längtan är svår! Så glad jag har gångavstånd till Matilda och kan ses ofta 🙏🏻. Ha de gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s