Äntligen har vi köpt husbilen!

D-Trend_HB_02.jpgIgår (fredag) köpte vi husbilen vi väntat på sedan i höstas! Vi får gå mot strömmen och säga att den kom före utsatt tid… Först augusti, sedan april – maj och slutligen kom den redan för ett par veckor sedan till Caravanhallen i Haninge!

Bilen är en Dethleffs Trend T7057 som förhoppningsvis passar oss perfekt, numera är det oftast bara Helén, jag och hundarna som åker. En del specialanpassningar har gjorts och några tillval blev det.

Våra hundar måste givetvis sitta säkert i bilen och vi vill helst inte att de sitter i sofforna när vi kör så ett par rejäla lastöglor monterades så att hundarna kan ha sele och ändå ligga på golvet, hoppas det blir bra.

D-Trend_HB_36

Vi valde ett mockaliknande tyg som vi gillar och som dessutom ska vara extra lätt att göra rent. D-Trend_HB_13

I bilen finns en nedsänkbar taksäng ovanför sittgruppen (som också går att bädda) om vi får extra passagerare.

D-Trend_HB_28

Själva sover vi i höga långbäddar längst bak i bilen, givetvis rakt under AC’n. Den placeringen är den enda som funkar i den här bilen men är inte helt optimal. Helt OK höjd över sängarna. Värmen i bilen är (givetvis) ALDE’s vattenburna system, och bilen är hyfsat vinterbonad om lusten faller på.

D-Trend_HB_29

De höga sängarna ger plats för ett stort garage där alla utemöbler och sånt får plats. Till vår glädje upptäckte vi att modellen numera har separat utrymme för gasol, tidigare har gasolen stått i garaget.

D-Trend_HB_04

Idag har vi ägnat oss åt att packa in det som vi tidigare hade i husvagnen efter att ha rensat ordentligt, finns fortfarande plats för en hel del till! Jag har även satt in TV och monterat en stereo med de funktioner som är nödvändiga, tex bluetooth och handsfree. Även det blev riktigt bra.

En annan skön detalj är den breda dörren, hela 70 cm bred! Känns riktigt bra!

Idag skrev Peter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s