Husbilspremiär

Den här helgen blev det av! Första resan med vår husbil!Husbil till Trosa 01.jpg

Joakim följde med av fri vilja trots att han var ordentligt förkyld och givetvis våra två pälsklingar. Resan gick till Trosa havsbad. Campingen ligger riktigt fint precis vid vattnet som namnet antyder. De öppnade förra helgen och det märktes att de inte var riktigt färdiga men allt som vi behövde fungerade. Vi fick välja plats själva, bara att åka in och leta reda på en som vi ville ha, tipset var terrasserna med fin utsikt men vi valde en plats lite längre från vattnet som passade oss och hundarna bra.

Husbil till Trosa 07.jpg

Givetvis visade det sig att de i husbilen mittemot också hade hundar… Mindre än våra men skälligare än Atlas! Trevliga var dock både de och ägarna.

Hundarna letade givetvis upp platser i bilen som de trivdes på, Atlas valde det lilla sätet bredvid dörren.Husbil till Trosa 03.jpg

Bortsett från när vi skulle sova, då lyckades han ta sig upp i våra höga sängar!

Husbil till Trosa 16.jpg

Izidor verkade trivas bäst längst fram (inte när vi åker, då sitter de fast) där han kan se ut genom fönstren och hålla koll på allt som händer runt omkring bilen.Husbil till Trosa 18.jpg

På lördagen hade vi tänkt gå in till Trosa och så blev det också, Joakim valde att sitta kvar i bilen. Vädret var helt OK för oss lagom mycket sol och inget regn.Husbil till Trosa 20.jpg

Campingen ligger längst ut på en ö så vi gick längs ”bilvägen”, det ser ut som om de bygger en lite mer promenadvänlig bro vid sidan av som kommer att bli riktigt fin när den är färdig!Husbil till Trosa 04.jpg

Vi gick längs vattnet i Trosa och njöt av alla vackra hus. Hundarna ”njöt” av alla gräsänder som vilade på kajen…

Husbil till Trosa 21.jpg

Fina parkbänkar med sol på eftermiddag/kväll.

Husbil till Trosa 23.jpg

Fint konstverk hittade vi också.

På söndagen vaknade vi till vackert väder men det blev hemfärd före lunch ändå, Joakim hade tappat lusten redan dagen innan.

Husbil till Trosa 26.jpg

Även Izidor fick komma upp i sängarna ett litet tag för att skjuta upp uppgången lite till. Honom fick jag lyfta upp för att lite senare lyfta ner, det är för högt för honom.

Vi kommer sannolikt att åka tillbaka till Trosa, får se om det blir campingen eller någon av de ställplatser som finns inne i Trosa. Vi trivs på campingar men ställplatserna ligger oftast med centralt.

Det enda som strulade var TV’n där vi hittills inte lyckats hitta en enda kanal, troligtvis något fel i kablaget på väg till TV’n, jag får titta närmare på det i veckan (påsklov…). DVD funkade dessbättre och några filmer hade Joakim sett till att vi hade med oss! Givetvis gjorde vi en del missar med avtappningskranar till färskvatten och varmvatten men det var vi beredda på och löste snabbt.

Bilen är riktigt skön att köra, bra knuff i motorn, 150 hk, tillsammans med automatlåda gör livet bekvämt. Inga problem att hänga med i trafikrytmen! Givetvis inte lika smidig som vår personbil men mycket smidigare än bil+husvagn (accade dock bättre…).

Nedan följer några fler bilder från helgen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

2 kommentarer

  1. Härligt med en premiärtur! Trosa är väldigt fint! Trosa havsbad har vi också besökt en gång, även om vi för det mesta stått på ställplatsen i hamnen. Ha det fint!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s