Arsenalen – ett militärt fordonsmuseum

Som avslutning på läsåret åkte vi till Arsenalen och Strängnäs. När jag berättade om just Arsenalen blev vår 18-åring sugen på att åka dit under sommarlovet och idag blev det av! 

Kul med lite ensamtid med sonen! Museet är nästan en tidslinje över Sveriges motoriserade försvar och startar med en T-Ford och slutar i modern tid via fordon från tex Frankrike, Tyskland, Ryssland, Storbritannien, USA samt givetvis Sverige med många Volvo och Scania för att inte glömma stridsvagnen utan torn!

Ett lagom stort museum som vi spenderade en dryg timme på innan vi sett tillräckligt. Jag skulle nog kunna vara där längre men grabben tyckte att det var lagom. Kostar en hundring per vuxen, parkering är gratis och det finns lite träd om man behöver skugga. Ett kafé finns givetvis även om vi inte fikade. 

Väl värt ett besök!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s