Sista stoppet blev Västerås

Vi valde att åka lite längre till sista stoppet än vi gjort tidigare så vi bokade plats på campingen i Västerås. Vi stod där på en av våra första resor med husvagn för rätt många år sedan och det ser i stort sett likadant ut idag. Servicehuset är ett av de bästa vi upplevt i Sverige, en kul detalj är att när vi var där första gången fungerade inte systemet för betalning för dusch och numera ingår det i priset men man måste tydligen fortfarande ”blippa” för 5 minuter.

Vägen ner var precis som tidigare vacker och rätt lång. Vi valde att köra genom Rättvik där det var väldigt många fina gamla jänkare (Classic Car Week) och trafiken gick som förväntat rätt långsamt men det rullade hela tiden.

Vi fick en plats precis vid servicehuset som, precis som nästan alla platser, var nästan helt plan. Vi hittade snabbt tillbaka till de promenadvägar vi använde förra gången vi var där och får väl säga att vi är nöjda. På kvällen blev det lite sköna färger på himlen.

Efter Västerås körde vi hem via Köping. Under hela resan har jag (Peter) inte haft några som helst problem att hålla hastigheten inom det lagliga men den sista dagen var det som om bilen längtade hem, tur att det finns farthållare! Hundarna hade helt klart saknat att få springa fritt på tomten och det var sann glädje att se dem.

Sammanfattningsvis en skön tur upp genom Sverige som gav mersmak. Nästa gång ska vi lägga lite mer energi på vad som ska upplevas, tex längs Vildmarksvägen. Bilen har skött sig nästan helt perfekt, vi gjorde ett bra val med lite större motor och automatlåda! Automatlådan (robotlåda) ställer till det lite när man försöker smyga iväg ibland och det känns som om motorn ska dö, bara att trycka till på gasen! Sedan förra turen har vi kompletterat med bäddmadrasser från JYSK och numera sover vi gott och vaknar upp utan känningar i ryggen, bra köp. Nästa tur är redan inplanerad men först ska jag (Peter) börja jobba.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s