Sveg

Vi körde vidare mot Sveg på vägar som kändes oändligt långa och raka. Vägbeläggningen längs med E45 har ju inte gjort oss överlyckliga men bilen har testats ordentligt iallafall!

Vi hade inga som helst förväntningar på Sveg utan det var ett passande stopp på lagom avstånd från Strömsund men vi blev positivt överraskade! Campingen ligger inklämd mellan stan och Ljusnan och precis utanför ligger en riktigt bra Icabutik. Vi fick som vanligt välja plats och valde en plats som vi som kändes bra. Vad vi missat var att det var i stort sett rätt under inflygningen för en helikopter som flög rundturer över Sveg just den dan. Rätt kul att se helikopter på så nära håll och bra miljöträning för hundarna, första gången var de rätt nyfikna sen brydde de sig i stort sett inte alls.

Från campingen gick det en bro över till en liten ö i Ljusnan där det fanns en naturstig med träskulpturer av olika svenska djur, en lagom eftermiddagstur med hundarna och rätt kul. Tyvärr var det en del skadegörelse på skulpturerna men de var fint gjorda och informationstavlor stod för lite information.

Servicehuset på campingen var riktigt fräscht med kakel nästan överallt. En udda grej var att besökarna skulle låsa dörren efter sig, alltså inget lås som går igen av sig själv, första gången var dörren låst men inte sedan…

Vi gick även en sväng runt i Sveg och uppfattade det som ett trevligt ställe och enda platsen där kyrktornet faktiskt blänkte! Nylagt koppartak är riktigt vackert, bilden är tyvärr på lite avstånd.

Sveg 86

Den här campingen rekommenderas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s