Askersund – dubbla utställningar

Då har man börjat jobba igen, bra start med en ”frivillig” uppstartsdag i onsdags och två dagars konferens på Hotell J i Nacka strand. Direkt efter konferensen drog vi till Harge bad & camping strax utanför Askersund eftersom Helén skulle ställa Izidor på två utställningar under helgen. Vi stannade bara för att få i oss lite mat på vägen och var framme strax före åtta på kvällen. Platsen vi bokat kunde man köra in på från båda håll så vi ställde oss givetvis så det skulle bli enkelt att köra ut på morgonen.

2017-08-12 17.12.43.jpg

Mycket trevligt servicehus och allmänt snyggt och fint på campingen. Vädret var väl helt OK men inget direkt att hurra för så stolarna var bara ute nån timme totalt.

På lördagen var det internationell utställning som anordnades av Örebro läns kennelklubb. Vi har varit där förr och det har alltid varit bra ordnat tidigare och så även i år, vi som kom med större fordon fick parkera på en plan ovanför utställningsplatsen istället för i en grässlänt, bra ordnat!

Utställningen gick riktigt bra, Izidor fick Excellent och kom på fjärde plats efter tre riktigt fina hundar med duktiga handlers, bra jobbat!

Askersund dag 1 01.jpg

  1. Efter utställningen passade vi på att hälsa på lite av min ”halvsläkt” i form av Anders som skaffat ett mysigt litet hus i Åsbro. Alltid kul att träffas och snacka lite. Tyvärr kunde inte Tova komma dit, hon var upptagen med hästaktiviteter.

Tillbaka på campingen så kom det lite lätt regn så vi satt inne i bilen och tog en fika medan hundarna vilade lite, jobbigt att vara på utställning oavsett om man ställs ut eller inte!

Vi lyckades i alla fall komma ut på promenaderna under de korta uppehållen.

På söndagen var det dags för Club Show som anordnades av SSRK OCH SSRK Bergslagen på Aspa Herrgård strax söder om Askersund. Eftersom det regnat av och till under hela natten var det rätt fuktigt på morgonen så promenaden fick bli där det var så torrt som möjligt. När vi kom till Aspa Herrgård upptäckte vi att parkeringen var på en äng som sluttade lätt, kanske inte det bästa för oss och en av de som hjälpte till visade oss den minst olämpliga platsen samtidigt som han försäkrade att det fanns draghjälp tillgängligt om det skulle behövas… Helt annat format på utställningen den här dagen, totalt 5 ringar varav två var samma ring!

2017-08-13 08.49.35.jpg

Trevlig uppstart med lite välkommen och bubbel så känslan var varmare än vädret! Helén och Izidor gjorde jobbet riktigt bra men dagens domare valde andra hundar före honom, vi höll givetvis inte med! Så är det i utställningsvärlden, domaren går till viss del på egna preferenser.

Askersund dag 2 02.jpg

Vi valde att dra hemåt rätt omgående eftersom det kändes som om det kunde komma en del regn. I det fick vi rätt, efter några mil på motorvägen sänktes helt plötsligt farten för alla till 70 eftersom sikten blev sämre och det var stor risk för vattenplaning. Under resten av resan regnade det av och till men inte lika mycket som då, hoppas att alla lyckades få ut bilarna från ängen utan draghjälp.

Efter 300 mil i sommar med husbilen är vi väldigt nöjda med de val vi gjort. Bilen är en Dethleffs Trend 7051 EB som utöver standard har 150HK motor, automatlåda, tungt chassi och lite annat smått. Skönt att ha lite extra i motorn på motorvägen och automaten (robotlåda) gör livet väldigt skönt. Det enda vi behövt lösa är de hårda madrasserna, vi köpte bäddmadrasser på JYSK, men hellre att de är lite hårda än för mjuka. Nu får bilen stå några veckor eftersom helgerna är fullbokade ett tag framöver med kurs, utställning och husbilsmässa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s