Vi tog husbilen till Gålö Havsbad!

Gålö_1.jpg

Vi ville åka någonstans men kände inte för att åka långt så det blev Gålö havsbad & camping ungefär 2 mil hemifrån. Ingen direkt trängsel så här års så vi kunde välja plats i stort sett själva. Vädret var inte det roligaste när vi åkte men blev lite bättre (uppehåll) när vi hade ställt upp bilen.

Vi visste sedan länge att naturen på Gålö är underbar, nu fick vi även prova på några roliga slingor som finns runt campingen! På lördagen gick vi Havstornslingan på ca 4,5 km som går längs stranden runt udden vid campingen. Rejäla skor och inte alltför dålig kondition rekommenderades av campingen! Det tog oss två timmar att gå runt men då stannade vi lite här och där för att fotografera och låta hundarna leka lite i vattnet. Svettiga blev vi eftersom vi inte litade på vädret och hade lite väl mycket på oss…

Slingan gick uppför (och nerför) trappor och berg men var bra utmärkt med tydliga markeringar som ibland hade blivit glada (och ledsna) ansikten. En större militärövning pågår just nu och vi fick se två båtar som signalerade till varandra  under gång och lite annat. Underbar utsikt när vi kom upp på de högre delarna av slingan. Rekommenderas varmt!

På söndagen gick vi en kortare slinga ”Gula slingan” som passar även de som inte älskar att gå i terräng men även den bjuder på lite upp och ner som nog kan kännas om man inte är van. Här och var hade det placerats ut bänkar som man kunde vila benen på , några av dem såg tyvärr ut som de behövde lite omsorg. Äntligen var solen framme så vi passade oxå på att njuta lite utanför husbilen innan vi åkte hem för att återgå till vardagen (och tvätt av husbilen).

Hit kommer vi nog att åka fler gånger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s