Inflammationer

Askersund dag 1 04Vi har tyckt att Atlas har rört sig lite konstigt så för några månader sedan åkte vi till veterinären för en koll. Där tyckte de att han var lite stel i en led men inget som behövde behandlas utan det skulle gå över av sig själv.

Vi upplevde inte att det blev bättre utan snarare sämre så vi kontaktade Redog i Tumba för en allmän genomgång av Atlas och hans fysik, Lina som tog emot höll med om att hans rörelsemönster inte var bra och var lite orolig för att det skulle vara ett problem med ryggen eller en tass så vi blev remiterade vidare för röntgen på Haninge djurklinik som vi brukar gå till. Inga skelettskador syntes på röntgen men det skrevs ut antiinflammatoriskt eftersom det troligtvis var orsaken till hans svårigheter.

Igår åkte Peter och Atlas till Eskilstuna för ultraljud av tassen. När vi kom dit blev det även röntgen av tassen eftersom veterinären ville vara säker på att det inte var någon skada på skelettet före ultraljudet. Inga skelettskador hittades men på ultraljudet kunde veterinären se att flera senor i tassen var rejält inflammerade. Tydligen ska de vara ovala och gråaktiga, Atlas var runda och helt svarta!

Fortsatt behandling med antiinflammatoriskt, benmanchetter vid promenader och speciella skor om promenaden är på något annat än fast och slätt underlag. Listan på saker han ska undvika lät ungefär som en beskrivning på en Welsh, det kommer att vara jobbigt för alla inblandade…

Rehab med vibrationsplatta, laserbehandling och vattentrask finns på schemat de närmaste veckorna och sen blir det tillbaks till Eskilstuna för ny kontroll så att det blir bättre. Viktigast är alltid att Atlas mår bra!

Nu ser vi fram mot några lugna dagar tillsammans hela familjen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s