Mora & Orsa

Eftersom Helén är ledig kände vi att vi ville iväg mellan Atlas besök på rehab, inga egentliga planer fanns men till slut bestämde vi oss för Mora och Mora camping som start.

2018-07-07 17.31.39.jpg

Vi valde en plats som ligger mitt inne på campingen, platsen gränsar dessutom till Vasaloppsspåret så ibland susade det förbi cyklister som troligtvis tränar på cykelvasan.

Vi gick in till Mora på lördagen och kollade lite på allt man ska se och en del annat. Hittade en kul staty nere vid hamnen när vi skulle se om det fanns något att se på marknaden (samma som på de flesta).

Mora_2018_07_07_07.jpg

Tyvärr avslutades ju dagen med förlust i fotbollen men i bilen bakom vår var glädjen stor, hon kom nämligen från Liverpool!

2018-07-08-11-00-53.jpg

Rymlig liten bil som var ordentligt utsmyckad med bland annat engelska flaggan tillsammans med den norska och ett ankare som hängde i backspegeln!

Mora camping kan vi helt klart tänka oss att besöka igen!

Efter Mora åkte vi vidare till Orsa där vi var för rätt många år sen, då med husvagn, båda sönerna och två Golden. Vi valde precis som då en plats rätt långt in på campingen eftersom det är nära till det fina hundbadet och bra promenadvägar. Hundarna njöt i alla fall av badet!

2018-07-08 14.21.48.jpg

Sista dagen hade vi tänkt att gå in till Orsa och kolla runt lite men vädret samarbetade inte riktigt utan det började regna på morgonen och fortsatte fram till tidig eftermiddag så vi satt under markisen och slöade istället.

2018-07-08 15.04.48.jpg

Vi stod rätt ensamma den första dagen men andra dagen kom det vagn efter vagn och i alla var det små barn (inget fel på små barn men inte för många!) så det kändes helt OK att lämna campingen och köra hemåt för Atlas nästa rehabtillfälle.

Det enda som inte fungerat som det ska är AC’n i bodelen som iofs kyler men när kompressorn slår ifrån skakar hela bilen och det låter som om något sitter löst i den, får lov att ringa Dometic service så löser det sig troligtvis snabbt. Vi hade AC även i den senaste vagnen och den la givetvis av i Tyskland när det var strålande väder, ett kort som var defekt och det fixades utan problem när vi väl kom hem.

Vi hade gärna stannat längre i Dalarna men tiden räckte inte denna gången men vi kommer tillbaka! Vi tog färre bilder än vanligt men troligtvis mer än de flesta ändå, ett urval finns nedan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s