Året som gått

Året som gått har varit både högt och lågt i omgångar. Det som varit genomgående hela året har ju varit Atlas och hans skadade böjsena som behandlats med rehab, först två gånger i veckan och efter ett tag gick vi ner till en gång i veckan och det fortsätter vi med sedan dess.

Atlas är numera nästan helt bra och vi har fått tillbaka vår vanliga, tokiga och underbart glada hund!

Izidors år har varit raka motsatsen till Atlas då han och Helén tillsammans har genomfört resan till ett svenskt Viltspårschampionat samt tillsammans med Anneli tagit sitt första cert på en officiell utställning!

Anneli och Izidor efter att ha tagit cert och blivit BIM!

Tillsammans med hundarna har vi varit på två utställningsresor. Östersund både vår och vinter där våren resulterade i reservcert och vintern i hans första cert. Båda gångerna åkte vi tillsammans med Izidors uppfödare och ett gäng som precis som oss har hund därifrån, hur kul som helst varje gång vi träffas!

Helén har utöver Izidors championat även gått viltspår med Izidors pappa Poker och lyckats så bra att även han numera är svensk viltspårschampion!

På det lite tråkigare kontot har vi tyvärr varit på begravning tre gånger under 2018. Helén har förlorat både morfar och mormor och jag förlorade min äldsta faster. Alla har varit i hög ålder så tiden har varit rätt men det är aldrig rätt tillfälle ändå. Vi får helt enkelt fokusera på att skapa så många bra minnen som möjligt tillsammans med familj och vänner.

Kyrkan i Kalmar

Ett antal mil i husbil hann vi också med givetvis. Året inleddes på Gålö havsbad bara för att åka iväg lite och koppla bort hemmet en helg, helt underbart som vanligt!

I maj åkte vi tillsammans med gänget från kennel Sangold till Käxed där vi samlades hos Leif och Birgitta under ett par dagar innan vi alla åkte vidare till Östersund och hundutställning. Känslan av att umgås med dessa underbara människor lever man länge på!

Under sommaren blev det kortare resor då vi var tvungna att tänka på Atlas Rehab, bland annat till Söderköping där vi upptäckte att vår takmonterade AC på husbilen inte fungerade som det var tänkt (den är fortfarande inte lagad!), perfekt under en sommar med en temperatur som bara kan beskrivas som hög…

¨Vi åkte även till Dalarna och besökte bland annat Orsa (där vi varit förut) och Mora (där vi inte varit tidigare). Så fort vi lämnar Stockholmsområdet sänker vi tempot och börjar njuta på ett annat sätt än vi gör hemma, vi älskar helt enkelt att åka runt i Sverige och bara njuta av allt vårt land ger oss.

Husbilsåret avslutades med en resa till Kalmar i samband med min fasters begravning. Som vanligt trevligt att träffa människor som jag växte upp med men det kunde varit under roligare omständigheter. Vi tog en extra dag på vägen ner och fick en liten minisemester på köpet. Direkt när vi kom tillbaka skulle nämligen husbilen in på verkstan igen eftersom vår nybytta AC inte fungerade som den skulle… Nu har det gått mer än två månader och vad vi vet finns delarna på verkstan, teknikern ska bara ta sig hit och byta några kretskort, när den stått där en månad hämtade vi nämligen hem bilen eftersom det började bli vinterväglag och vi har bara sommardäck.

Nu börjar vi planera inför nästa sommar och de resor vi vill hinna med. Minst en resa går nog till Sundsvall då äldsta grabben bor där tillsammans med sin tjej sen i somras. Den ”större” resan blir troligtvis till Gotland och vidare ner mot Blekinge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s