Min hobby – foto

Sedan rätt många år fotograferar jag rätt mycket och tar en del bilder som är riktigt bra (anser jag). Förra vintern köpte jag ett nytt system, Canon EOS 6D II tillsammans med ett fast 50 f1:4 som fungerar sanslöst bra för det mesta som jag fotar.

Blodmånen 21/1 som är kraftigt beskuren

De senaste dagarna har jag dock fotat på lite för långa håll för det objektivet och börjar kolla på ”normalzoom”. Nackdelen med bytet var ju att jag bytte till fullformat och inget av mina äldre objektiv fungerar med det här huset så det blir till att skaffa nya men det kostar…

Hela det gamla systemet fick äldsta sonen ta över och nu saknar jag återigen en bra väska, den jag har är av typen axelrem. Den nya väskan ska vara en ryggsäck som rymmer kamerahus och ett par objektiv tillsammans med lite kringutrustning. Utöver det vill jag även kunna ta med min laptop för de gånger jag antingen behöver den eller helt enkelt inte vill lämna kvar den i husbilen till exempel. Efter en del letande har jag nog hittat det jag vill ha i en väska från samma tillverkare som förra gången!

Jag har även testat att automatisera fotograferandet med hjälp av datorn vilket lett till två långa serier, en på soluppgång och en på blodmånen.

Första bilden i serien på soluppgången
Sista bilden på soluppgången

Båda serierna är på över hundra kort och det har varit kul att se hur motivet förändras över tid utan att behöva trycka på knappen var 30:e sekund hundratals gånger. Nån gång ska jag sätta mig ner och skapa en timelapse av en sådan serie.

I övrigt är husbilens AC äntligen lagad (hoppas vi) i och med att teknikern kom hem till oss förra veckan och bytte de trasiga kretskorten så nu ser vi fram mot att behöva använda den i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s