Våren är här och suktar oss!

En rätt arbetsam vecka är över och nu sitter jag i soffan och lyssnar på Louise Hoffsten som vi såg på Cirkus för ett par veckor sedan. En artist som vi uppskattat rätt länge men inte sett live förrän nu och j-lar vilken bra konsert det var!

Arbetslagsledarutbildning

Jag har varit på två utbildningar i veckan, först arbetslagsledare och sedan förstelärarkonferens, kul att äntligen kunna vidareutveckla sig! Har tidigare gått handledarkurs (för att ta emot blivande lärare) och någon kurs i digitalisering av skolan. Första kursen var måndag till onsdag och vi var tre från vår skolan som gick, alla var nöjda (och trötta) efter de tre dagarna. Den andra var ”bara” under fredagen och då var vi fem från skolan som var där, även den dagen var väl värd tiden! Det enda negativa var väl mängden människor som gjorde att det blev lite väl trångt runt borden…

Dags för service på Torvalla LCV

Samtidigt som det här hände skulle vi även serva husbilen, vilket jag bokat upp ett tag innan kurserna blev verklighet… Jag lyckades få lämna bilen förra veckan till Caravanhallen för fuktkontroll/tätning/gaskontroll och hämtade ut den i torsdags för att köra över den till Torvalla LCV för att serva själva bilen, Jag har inga lektioner på torsdag förmiddag utan bara ett möte så det fungerade perfekt! Hoppades att den skulle bli färdig på torsdagen trots att tiden egentligen var för fredagen, och det blev den, men tyvärr så sent att jag inte hade möjlighet att hinna dit före stängning. Vi hängde på låset på fredag morgon så jag kunde hämta husbilen och köra hem den eftersom Helén inte får köra den pga vikten. När den var hemma körde Helén mig till pendeln och jag kunde i lugn och ro åka in till Odenplan och promenera till Bryggarsalen. Skönt när allt klaffar! Nästa vecka är det dags för besiktning sen är det bara att tuta och köra ett år till hoppas vi!

Idag blev det en tur till Outdoor och Nordiska trädgårdar på Älvsjömässan, mest kul att kolla på lite foton på Outdoor annars inget egentligen nytt för oss. Nordiska trädgårdar var första gången för oss och vi blev positivt överraskade av utbudet! Vi hade egentligen inget speciellt vi skulle kolla efter utan ville mest bli lite inspirerade för att fortsätta med vår tomt och inspiration fanns det gott om! Vi köpte lite frön och helt vanliga gula lökar som ska ner i vårt lilla trädgårdsland. Vi behöver nog förstora det lite för vi vill ha mer hallon och kommer att ha mer potatis än tidigare (tre sorter) så några meter till av gräsmattan får bli trädgårdsland istället, tur att det finns jordfräs!

Pappas gamla fina jordfräs som fungerar alldeles utmärkt!

Utöver det har Helén provat på att träna inomhus med Izidor tillsammans med Lena och några andra från Kennel Sangold. Gick givetvis riktigt bra, han är rolig att träna med! I planerna finns även mer träning på spår för att gå vidare nu när han är Svensk Viltspårschampion!

Nu är det dags att hälla upp något gott i glasen och ta fram något att tugga på och bara njuta av ledigheten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s