En liten dagsutflykt till Gålö

Själavård när den är som bäst.

Vi hade egentligen tänkt ta husbilen i helgen, eventuellt till Gålö havsbad, men det hände lite så vi nöjde oss med att åka ut och ta en slinga på ca 5 km som kallas för Havtornsuddslingan tror vi. Underbart väder och underbar natur! Vi har gått den förut men en gång till är aldrig fel. Hundarna älskar den här typen av ”promenader”, slingan följer en udde och man ser vattnet nästan hela vägen runt oftast inom 10 meter.

Motljus över vattnet

Vi tänkte för en gångs skull lite i förväg och hade med oss matsäck och vatten till både oss och hundarna. Vi tog det dessutom extra lugnt med tanke på Atlas och hans böjsena som förmodligen är så bra som den kommer att bli. Första biten var de helt stissiga men efter halva lugnade de sig lite.

Inte så lätt att sitta still!

Slingan är mycket kuperad och det är trapport på några ställen så barnvagn eller liknande fungerar inte. På flera ställen satt folk och grillade eller bara njöt i det underbara vädret, även vi hittade några platser att njuta på. Fåglar ser man ”alltid” när man tar den här slingan och givetvis gjorde vi det även denna gång, tex svanar som flög förbi.

Svanar

Det finns gott om stenar i olika storlek runt slingan, vissa snubblar man på och vissa fungerar bra att sätta hundarna på.

Högt uppsatta hundar

Vi har sagt det förr och säger det igen, vi kommer tillbaka till den här platsen, nästa gång kanske vi tar husbilen till campingen och går fler slingor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s