Sundsvall och födelsedag

Patrik

Vi var bara hemma några dagar innan vi tog med oss yngsta sonen för att åka upp och hälsa på Patrik och Ellen för att fira Patriks födelsedag. För en gångs skull åkte vi utan hundar, Heléns bror och familj tog hand om Atlas och min pappa och Anita tog hand om Izidor och vår Habanero. Stort tack för hjälpen!

Äntligen fick vi träffa Kent och Åsa (och Ulla)

Första kvällen (som alla) hämtade Ellen och Patrik oss för kvällens restaurangbesök på E-street. Mycket trevligt ställe och god mat.

Dagen efter bjöd de in oss tillsammans med Ellens föräldrar och mormor för ”lyxtacos”, mycket gott och trevligt. Kul att äntligen få träffa Kent, Åsa och även Ulla. Inga problem att hålla igång samtalet direkt!

Äventyrsgolf

På fredagen åkte vi till en annan camping lite längre söderut och spelade äventyrsgolf, Patrik vann som vanligt (och jag kom sist också som vanligt), riktigt kul banor med en del vattenhinder där det alltid fanns en håv lätt tillgänglig om bollen hamnade i vattnet. Vi avslutade med varsin hamburgare på campingens restaurang.

Hemsö fästning

Sista dagen åkte vi upp till Hemsö fästning som byggdes under kalla kriget och idag är ett trevligt resmål med guidade turer om man så vill, vi ville givetvis det! Fästningen är nersprängd i berget och skulle i händelse av krig behöva ca 300 personer för drift av de tre större batterierna. Dessutom kunde den förseglas helt och då klara sig ca tre månader utan kontakt med omgivningen. I stort sett stängdes fortet och blev kvar som det var men ör numera lätt iordninggjort för besökare, det skulle förmodligen ”bara” vara att slå på systemen igen så skulle det mesta fungera. Ett häftigt ställe som vi rekommenderar!

Nordic Camping Sundsvall

Vi valde att bo på fd Fläsians camping som sen ett tag hör till Nordic camping och numera har bytt namn till Nordic Camping Sundsvall. Bra läge med tomterna på terrasser ner mot vattnet. De höll på att sätta upp nya stationer för tömning av latrin istället för det gamla skjulet. Servicehus etc sköttes helt OK när vi var där och det finns gott om både toaletter och duschar.

Tomterna är helt OK med välskött gräs på de platser vi tittade på. När vi kom och skulle checka in visade det sig att de som hade platsen före oss inte hade lämnat den ännu som de skulle ha gjort. Vi var inte speciellt fästa vid platsen utan föreslog att vi skulle ta en annan ledig plats och fick platsen bredvid den vi skulle ha stått på, skönt eftersom det stod en stor tall på den platsen.

Ön som syns på andra sidan vattnet är för övrigt Alnön som bland annat tillverkar ett antal goda sorters öl men även är platsen där Ellens familj spenderar somrarna.

Vi hade en mycket trevlig långhelg tillsammans med Patrik, Ellen och hennes familj!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s