Tur i oturen

Det enda som verkar ha påverkats av läckan.

I torsdags hade vi lite (rätt mycket faktiskt) tur! Jag (Peter) skulle ha informationskväll för de elever som väljer till gymnasiet i år på skolan där jag arbetar och oftast stannar jag kvar mellan sista lektionen och kvällens aktiviteter men inte denna gång.

Jag åkte hem för att få hämta lite energi från hundarna och ta en promenad med dem innan vi åt mat tillsammans i familjen. När jag ska laga mat känner jag att det är blött på golvet men tänker inte något speciellt på det eftersom jag precis tömt diskmaskinen och det brukar alltid vara lite vatten kvar som droppar från disken. När jag för andra gången känner detsamma reagerar jag på att det är lite väl mycket och misstänker genast diskmaskinen! Börjar givetvis torka upp och inser att det är rätt mycket vatten på golvet och att det inte droppar från diskmaskinen utan skåpet under diskbänken där alla vattenkopplingar är… Just då fanns det ingen tid att kontrollera i någon större utsträckning utom att felsöka snabbt och inse att det är kopplingen till diskmaskinen som läcker, bara att stänga av uppe på kranen och kolla senare!

Den icke täta kopplingen

Idag tog jag tag i problemet och hoppades på att det bara skulle behöva tajtas till lite men icke! Efter att ha särat kopplingen ser jag att det är rätt mycket tecken på läcka i själva kopplingen och tar ut packningen som faller i tre delar nästan direkt, den har torkat ihop och blivit skör!

Den gamla packningen

Första tanken var ju att bara åka till närmaste bygghandel och köpa en ny om det fanns hemma. Helén hoppade in i duschen och under tiden funderade jag på om det inte brukar följa med en extra packning när den typen av maskiner levereras och mycket riktigt, i en liten påse tillsammans med monteringsinstruktionen fanns en ny, mjuk och fin packning!

Ny packning på plats

Bara att montera ihop och slå på vattnet igen! Ingen läcka vad vi kan se iallafall! Rätt nöjd kan man nog känna sig. Skadorna är minimala så det tror jag inte ens vi tar med försäkringsbolaget eftersom det upptäcktes på väldigt kort tid. Huset är drygt fem år gammalt och byggreglementet är rätt omfattande just kring hur det ska vara ordnat kring vatten i kök så vi har en gummerad botten i skåpet som bara kan släppa ut vatten framåt precis som under diskmaskin och kyl & frys. Jag svor en del över det när vi byggde om köket i gamla huset men nu känns det riktigt bra att det är korrekt gjort!

Det som återstår är att städa skåpet ordentligt när nu återvinningslådan är borttagen och det är lätt att komma åt alla skrymslen, sen testa ordentligt och slutligen återställa allt till det normala.

Lite undrar man ju dock hur övriga packningar är i huset…

2 kommentarer

  1. Det är lika bra att ta tjuren vid hornen och kolla igenom alla packningar när du väl håller på!🥰

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s