En annorlunda vecka

Andra veckan som jag arbetar hemma och kör fjärrundervisning med mina elever på gymnasiet. Det mesta fungerar rätt bra men det är ännu svårare att nå de eleverna som inte är speciellt aktiva i klassrummet i normala fall, några tar dock till sig det här bättre än vanligt. Helén har varit ledig hela veckan och ska arbeta ikväll så vi är tacksamma för att vi har ett rymligt hem.

På lördagen hade vi egentligen tänkt åka till Gålö, det blev söndag istället, men våra underbara uppfödare ville att vi skulle komma och gosa lite med valparna och äntligen fira det viltspårschampionat som Helén tog med Kiitos i höstas. Christer är underbart bra på matlagning så vi tvekade inte en sekund! Jag tog några bilder på valparna men de lägger jag inte upp här.

Fartyg i motljus på Havtornsuddslingan på Gålö

Som avslutning på veckan tog vi husbilen till Gålö över dagen för att vandra Havtornsuddslingan som utgår från havsbadet. Vi tänkte att när vi gått runt blir det gott med en kopp varmt te och Heléns hembakta sockerkaka men jag hade tydligen missat att gasolen var slut… Nåja, vatten är faktiskt riktigt gott! Rätt mycket folk ute idag, delvis beroende på vädret men troligtvis påverkar även det nerstängda samhället en del. I naturen är det lätt att hålla avstånd och slippa hosta och nysa i andras närhet, vi är dock friska än så länge.

Vi hade hoppats på att träffa ett par kompisar som valt att ligga i sin husbil på Gålö camping över helgen men så blev det inte, vi mötte dem när vi hade några kilometer kvar…

I veckan som kommer ska husbilen besiktigas vilket var en av anledningarna till att vi körde med den, det är rätt bra om den inte kommer direkt ur vintervilan och allt sitter fast, nu har den iofs bara stått sedan januari men det kan räcka. Volvon ska förhoppningsvis få sommardäcken pålagda på fredag så vi slipper det malande ljudet av dubbar på ren, fin asfalt.

En riktigt skön dag hade vi i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s