Ytterligare en vecka hemma – overkligt!

Då har ytterligare en vecka gått där jag arbetat hemifrån. Sedan starten av den här vidriga perioden har jag sett flera försök att hjälpas åt inom lärarkåren så att omställningen ska fungera, det känns positivt! Jag har det rätt bra jämfört med många andra eftersom vår yngsta son är 21, flera kollegor har betydligt yngre barn! Jag är hyfsat bra på datorer och teknik i allmänhet vilket kanske inte är så vanligt i kåren.

Min arbetsplats oavsett corona

Eftersom vår äldsta har flyttat till Sundsvall har vi ett rum ”över” som gästrum/arbetsplats. Inte perfekt men rätt nära.

Äldsta sonen och hans flickvän väntar barn som är beräknat till månadsskiftet april-maj vilket just nu känns lite jobbigt eftersom det troligtvis inte är läge att åka upp förrän tidigast i slutet av maj. Dessutom ska de flytta i slutet av maj så vi hoppas verkligen att det har lugnat sig så pass att vi kan åka upp och hjälpa till.

Opus bilprovning i Jordbro

Allt kretsar intr kring jobb och virus givetvis även om det påverkar allt just nu. Husbilen besiktigades i tisdags utan anmärkning (förstås). Normalt hänger jag med runt men den här gången väntade jag utanför enligt de rutiner dom de har just nu.

Volvon fick sommardäck i går. Smidigt när man har däckhotell på Bilia, bara lämna in nycklarna, vänta ett tag, betala via carpay (app) och åka hem igen. Sånt gillar jag!

Morgonpromenad med hundarna

Arbeta hemifrån gör att jag börjar nästan varje dag med en rejäl promenad med våra pälsklingar, jag passerar 10000 steg med lätthet de flesta dagarna! Underbart att starta dagen så, får nog se över mina rutiner i framtiden.

Våren är här med vackert väder om än kallt än så länge.

Njuter i solen med en kopp te

Och med värmen kommer växtligheten, även den vi inte vill ha tyvärr.

Jättebjörnloka

På det hela fungerar dock världen ungefär som vanligt. Vissa vill inte riktigt lyssna, andra måste hela tiden påpeka att alla andra är dumma som inte tänker som just den gör. Just nu får vi väl inse att vi ska undvika att vara sociala med närkontakt och inte åka land och rike runt på ett ganska bra tag. Att ta en tur med husbilen till en närliggande plats är än så länge alldeles ok enligt de flesta även om vissa skriker högt att man inte ska lämna hemmet i onödan pga olycksrisk och belastning på sjukvården i onödan. Tidigare sa man ju att de flesta olyckor sker i hemmet så jag vet inte riktigt…

Valpgos

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s