Underbara nyheter och en underbar vecka!

Vi börjar med det som överskuggar allt annat den här veckan! Vi har fått vårt första barnbarn! En otroligt fin liten tjej som vi inte får träffa på ett tag pga det där j-a viruset! I onsdags bestämde hon sig för att titta fram.

Farmor och farfars lilla prinsessa

Det blev en lång väntan trots att hon kom två veckor för tidigt! Som det ser ut just nu bör vi ju inte åka upp till Sundsvall från Stockholm för att hälsa på och beundra underbarnet men framåt slutet av maj ”måste” vi ändå åka upp och hjälpa Patrik och Ellen att flytta. Vi var uppe precis innan alla förstod hur allvarligt det faktiskt är med viruset och lämnade av en massa saker inför den första tiden med bebis, för en gångs skull hade vi bra timing! Det enda som ska skickas upp nu är ett kort som vi köpte i samma veva som allt annat för att gratulera Patrik och Ellen till sin nyfödda dotter.

Nu ser vi bara fram emot bilder, kanske en liten videochat och att så småningom få åka upp till Sundsvall och hälsa på för att gosa med tjejen (och flytta lite vid sidan av goset).

Arbetsveckan har gått som tidigare veckor men nu har jag ytterligare två långa pass med några av mina treor som är tillbaka från sina praktikplatser efter att företagen stängt eller på annat sätt fått avbryta praktiken. Eleverna börjar nog inse att det här blir typ terminen ut som vi arbetar på det här sättet och vi får se hur vi ska examinera det som behöver examineras.

Jag spelade in en film för El-och energiprogrammet

Nästa fredag är det planerat Öppet hus på skolan men det ska nu bli digitalt. Jag har fått spela in en kort intro till el- och energiprogrammet som jag är ansvarig för, alla dessa korta snuttar ska sättas ihop till en slinga som läggs upp på hemsidan och de som önskar kan prata med oss lärare via google meet under samma tid som vi skulle haft öppet hus.

För andra gången på två veckor har min pappa önskat att vi ska köpa några säckar jord till dem vilket vi givetvis gör! Skönt att de inte bara sticker iväg och handlar utan ber om hjälp istället, jag vet dock att de fuskar lite och handlar själva ibland… Vi tog en fika på Anitas baksida, vi hade med oss kaffe och satt vid ett bord, de hade givetvis eget kaffe och satt vid ett annat bord. Fungerade bra att umgås lite på avstånd även om det inte är så lätt när man vill visa och se bilder på sitt barnbarn respektive barnbarnsbarn som det ju faktiskt blir för min pappa.

Idag passade vi på i det vackra vädret att ta en tur ut till Gålö för att gå delar av Stora Gålöslingan som blev ungefär en mil. Vi träffade på ovanligt många människor som precis som vi tar sin tillflykt till naturen för att må bra i själen. Bland dessa var Heléns bror och hans fru, Jonas och Mia, som vi tog en fika med. Vi fick testa Jonas egenhändigt byggda ”ljugarbänk” och kan tala om att den är alldeles utmärkt skön!

Jonas ”ljugarbänk”

Strax efter att vi lämnat Jonas och Mia ringde Heléns telefon och nu har vi planer för nästa helg och de första dagarna efter den. Vad de planerna innebär kommer i ett annat inlägg, troligtvis när allt är klart. Det blev ett ganska långt samtal med mycket skratt!

Helén talat i telefon och Izidor är snygg som vanligt!

Det enda smolket i bägaren är att en av mina arbetskamrater stod på Gålö med husbilen vilket vi inte visste om förrän vi åkt hem. Vi får nog tvätta av vinterns smuts från husbilen och åka ut till campingen där! Jag tog lite fler bilder och även Helén tog några som blev rätt bra. Jag lägger dem helt enkelt här under som ett bildspel.

Det var allt för denna gången i vårt lyckorus över att ha blivit farmor och farfar!

4 kommentarer

  1. Så himla kul att det blev en tjej,då ni har 2 grabbar!Vad ska liten heta?Ni får hälsa en stort grattis från oss!🥰

  2. Den som väntar på någe gott❤😍underbart med det lilla barnbarnet😘
    Stort grattis till farmor o farfar och hälsa mamma o pappa, de stolta föräldrarna😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s