Ytterligare ett nytillskott i familjen

Jag hann inte skriva förra veckan eftersom vi hämtade hem vår senaste familjemedlem den helgen och Helén arbetade långvecka. Vi var andra familj som hämtade hem vår lilla valp och han är precis som alla valpar helt underbar!

Izidor, Knasen och Atlas (och så lilla jag i bakgrunden)

Han är precis som Izidor en Golden Retriever från kennel Sangold och kallas för Knasen hemma hos oss. Vi gillar ju hundar med lite driv i och det har Knasen i kubik! Helén och han har stora planer för framtiden tillsammans med Lena och Christer som har fött upp honom. De senaste två är ju viltspårschampions så det är ju en början men sen får vi se vad som händer, lite utställningar lär det bli om samhället bara återgår lite till det normala någon gång!

Vårt barnbarn Junie testar sin babysitter

Uppe i Sundsvall har vi ju vårt barnbarn, Junie, som vi längtar efter att träffa. Planen är att vi ska åka upp i slutet av maj eftersom de ska flytta, men det är väl numera bara en ursäkt för att gosa med henne! Patrik har lyckats med konststycket att få två veckors semester utöver de 10 dagarna som han får som nybliven pappa så han är hemma i nästan en månad tillsammans med Ellen och underverket. Vi får försöka få till ett litet videosamtal så vi får se henne ”live”.

Vår husbil är avställd i väntan på bättre tider (ledighet och lite större valp) men den är besiktad, genomgången av husbilsverkstan och gasolen påfylld hos Gasolfyllarna. Vår vanliga P11 visade sig vara tre år för gammal för att fyllas på så den fick vi byta, den lilla PK5:an fylldes bara på. Summan av detta blev runt åttahundra kronor, mindre än dubbla för att byta den lilla flaskan på vår lokala mack! Vi längtar ut men det får som sagt vänta lite.

Jag hjälper ju till lite med foto (jag är glad amatör med rätt mycket erfarenhet) när det gäller hundar och speciellt inom ”vår” uppfödares verksamhet. För tre veckor sedan fotograferade jag Knasens kull, då 6 veckor gamla, och i tisdags fotade jag den senaste kullen efter deras Socker. Ett roligt uppdrag som jag gärna gör även om jag är mest road av de oväntade bilderna på både hundar och människor. Jag visar sällan bilder från de tillfällena själv utan överlåter granskning och publicering till de som är riktiga ”hundnördar”.

Istället för de bilderna får ni njuta av lite bilder på våra egna hundar!

Jobbmässigt rullar det på med lektioner på distans, två fler numera eftersom våra treor på elprogrammet är tillbaka. Tidigare hade jag tisdagen nästan lektionsfri och hela fredagen lektionsfri men numera ”bara” fredagen. En hel del extraarbete blir det givetvis när allt elevarbete måste anpassas efter distansjobb. En hel del möten behövs givetvis också precis som vanligt men här upplever jag att disciplinen är lite bättre hos de flesta lärarna, man väntar lite mer på ordet. Det svåra är när vi ska prata om elevärenden men vi får lita på att våra kollegor är ensamma under såna möten. Överlag fortfarande positivt överraskad!

Vår skola, precis som de flesta andra, brukar ha mösspåtagning på Valborg men i år är det ju beslutat att inte genomföra onödiga samlingar. På vår skola genomfördes mösspåtagning via Youtube och Google meet. Ny mark för de som var inblandade och en hel del strul inledningsvis men det blev något iallafall!

När jag satt med två datorer, lektion på den ena och Youtube på den andra, passade Knasen på att ta en tupplur under skrivbordet. Jag avslutar helt enkelt med några bilder från det.

3 kommentarer

  1. Hej Peter och Helén! Hittade hit via en annan husbilsblogg. Grattis till valpen och även grattis till barnbarnet. Kommer att titta in då och då. / Margareta med schnauzern på HBK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s