Stressig och rolig tid

Just nu är det lite mycket som ska göras på jobbet med bedömningar och betygsättning! En av de svåraste perioderna för mig som lärare varje år men speciellt i år när jag inte träffat eleverna sedan mars. Redovisning i form av en mässa i miniformat fick ersättas av ”säljmöten” via Google meet där varje grupp fick arbeta på att sälja in den fastighet som de skapat till den tänkta kundgruppen. I den ena teknikklassen hade vi tre parallella möten och den andra fyra. Ett tillägg i chrome gör att tabarnas ljud kan stängas av enskilt istället för alla samtidigt, mötena spelades dessutom in med deltagarnas medgivande för att underlätta bedömningen. Kul, stressigt för alla och lärorikt men inte perfekt!

Igår kom beskedet vi alla har önskat. Skolorna öppnar igen! Men som en av mina kollegor sa så ska vi inte ropa hej förrän det faktiskt sker! Jag hoppas att åtminstone få starta upp mina kurser i höst med elever på plats i skolan, de må vara lite jobbiga ibland men eleverna är anledningen till att jag är lärare!

Min arbetsplats hemma. Tre samtidiga ”säljmöten” på skärmen till vänster, schemat i mitten och filmhantering på min privata dator till höger.

På elprogrammet genomförde vi ett prov där eleverna hade kamera och ljud påslaget samtidigt som de skrev i ett dokument som delades ut i samband med lektionsstarten, tretton olika prov hade skapats! Proven skapades lite utifrån de olika elevernas tidigare resultat och är underlag för endast ett ”betygskriterium” övrig bedömning handlar mest om deras handlag under praktiskt arbete. När distansarbetet började hade jag tillräckligt där så vi kunde helt gå över till simulering istället där flera elever faktiskt lyckades över förväntan!

Här hemma handlar det mesta om Knasen givetvis. En valp tar tid och begränsar oss en period men det går över rätt snabbt jämfört med mycket annat. Igår åkte vi till Eva på Dogmotion där Atlas har gått i rehab rätt länge men numera bara kommer in på kontroll med några månaders mellanrum. Godkänd igen och välkomna i höst någon gång. Givetvis hade vi Knasen med oss och som vanligt charmar han alla han träffar!

30/4 togs den här bilden
30/5 togs den här bilden

Efter besöket på Dogmotion åkte vi till Gålö havsbad där det faktiskt även finns en strand där hundar inte är förbjudna (på den andra stranden är det istället fullt med skit från kanadagäss…) för att börja bekanta sig med fenomenet öppet vatten och bada.

Det där med att bada kan vi göra fler gånger!

Vi passade givetvis på att ta en fika vid ett av de bord som står lite här och där på stranden, lågsäsong och fredag innebar att det faktiskt fanns flera bord ledigt.

Ska vi fika så ska jag vara på bordet säger Izidor! Atlas bjöd för första gången in Knasen till lek men han ångrade sig snabbt!

Några mackor med stekt ägg och lite Loka trodde vi skulle vara perfekt men värmen drog sig undan så något varmare skulle ha passat oss ännu bättre.

På stranden är det rätt ofta folk som ägnar sig åt kitesurfing och så även idag. Bara en skärm uppe och under den tiden vi var där så tog sig personen inte ut på vattnet utan ”torrkörde” på stranden. Man kan se vilken kraft vinden har när personen inte kan hålla emot utan måste följa med när det tar i lite.

Kitesurfare på torra land

Mycket nytt för Knasen att upptäcka så promenaden till och från bilen tog rätt lång tid enligt Atlas som lever sitt liv i full fart eller sovande. Knasen såg för första gången större fåglar (på lagom avstånd) i form av kanadagäss (han hittade dessutom deras skit, usch!).

Kanadagäss på Gålö havsbad

Sen blev det hem och klippa gräsmattan som nästan började likna en äng efter bara två veckor utan klippning, inga bilder på det men jag avslutar med några bilder på vårt underbara barnbarn Junie tillsammans med några av människorna i hennes närhet.

Flytten förra helgen gick för övrigt alldeles utmärkt! Vi avslutade flyttdagen med lite käk och gott att dricka. Tack för den här gången!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s