Jobba på distans – i husbilen

I måndags frågade Helén mig om det fungerade att arbeta i husbilen ett par dar den här veckan och jag svarade att det borde funka alldeles utmärkt! Handlingen på tisdagen blev alltså lite justerad för att vara lite mer husbilsvänlig för två istället för snabbmiddagar hemma för tre. Två nätter bokades upp på Gålö Havsbad som garanterat ligger inom vår ”zon” till och med i samma kommun!

Plats 1 på Gålö Havsbads camping

Onsdag efter att jag jobbat färdigt stoppade vi in det sista (vi glömde hushållspapper) i husbilen, spände fast hundarna i sina selar och åkte de två milen till Gålö. Knasens första tur i husbilen och han var mer avslappnad än de som varit med i flera år! Hans sele är kanske inte riktigt rätt modell för bilbruk men jag har inte lust att köpa en ny av samma sort som de andra har innan han är uppe i rätt storlek. Jag valde plats nummer 1 och fick OK på att ställa bilen åt ”fel” håll eftersom det ändå inte finns en tomt bakom bilen. Sol större delen av dagen någonstans på platsen samtidigt som träden gav skugga åt hundarna, perfekt!

Knasen är en avslappnad kille när han inte är i full fart!

Dagen startade precis som hemma klockan 6 i morse när klockan ringde. Upp och fixa valpens frukost, klä på sig och ut med honom för morgontoalett lite snabbt innan det var dags för de stora hundarnas morgonpromenad. Helén fick inte sova vidare för Knasen utan även hon blev tvungen att gå upp ganska direkt.

Att få gå Havtornsuddsslingan som morgonpromenad är inte helt fel! Inte en enda bil på parkeringen vid havsbadet och på hela slingan mötte vi bara en enda person (som skulle till båtklubben) , sånna mornar vill jag ha fler av! Lagom varmt för hundarna, inget regn nästan helt vindstilla, underbart!

Helt tomt på parkeringen på Gålö havsbad!

En hel del sevärt givetvis men det som inte är så vanligt är att få se två Stridsbåt 90 åka förbi tidigt på morgonen.

Två Stridsbåt 90 passerade Havtornsudd

När jag kom tillbaka till husbilen var det dags för frukost för både hundarna och oss och givetvis åt vi ute! Första frukosten utomhus i år för vår del.

Frukost i det gröna

Givetvis grillade vi både igår och idag, det gäller att njuta allt man kan när det är väder för det! Fortfarande kyligt på kvällen så vid åtta-tiden har vi gått in och kollat lite på TV och myst tillsammans med hundarna.

Kvällsmys framför TV’n i husbilen.

Vi har sedan länge haft en router från Dovado i husbilen som kan dela ett befintligt wifi-nät utan problem så uppkopplingen fungerade bra (efter lite funderande om lösenord…) både för arbete, surf och strömmande av tv via chromecast. I Telias bredbandsTV ingår att vi kan streama samma paket oavsett var vi är och det fungerar riktigt bra!

Torsdagen betydde arbetsdag för mig och slappardag för Helén. Elevsamtal via meet, läsa rapporter och utvärderingar samt betygsätta elever blev faktiskt mycket trevligare i den här miljön. Riktigt lyxigt kändes det att sitta här och jobba istället för kontoret hemma.

I morgon inleder jag troligtvis med samma runda som idag och sen packar vi ihop i lugn och ro innan vi checkar ut och åker hem för att fira att en av grabbarnas kusiner tar studenten! Men först ska vi njuta lite till…

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s