Hösten är här och med den försvann vår tid.

Jag har (frivilligt) en snedfördelning i mitt jobb som ger mig ca 120% arbetstid på hösten och lediga fredagar på våren. Det här tillsammans med att Helén jobbar två av fem helger gör att det är svårt att hinna med några turer med husbilen. Förra helgen hade vi kunnat åka men då bjöd våra kära grannar på bastu, bad, mat och gott sällskap så då blev det inget, den här helgen jobbar Helén och nästa är jag upptagen i skogen på lördagen.

Husbilen parkerad på Gålö havsbad

Dax att ställa av bilen med andra ord! Idag fick den dock luftas lite när jag åkte till Gålö med de två äldre hundarna och gick Stora Gålöslingan. Innan jag åkte fyllde jag vattentanken, tillsatte rengöringstabletter och hällde motsvarande i toalettens kassett. Allt för att det skulle skakas om lite under körningen. Nu på kvällen har jag tömt och fyllt vattentanken några gånger så att den ska vara ren och tom inför vintern, toalettkassetten ska ligga lite längre så den tar jag imorgon.

Jag och hundarna har inte gått slingan sedan i våras och överhuvudtaget inte gått längre sträckor i terräng sedan dess och det kändes i kroppen! Dålig kondis och svaga ben som kommer att kännas imorgon misstänker jag.

Precis när vi skulle gå iväg passerade en familj med hund som valde att ta vägen mot Morarna direkt så jag gick förbi båtklubben ut mot Havtornsudd som är starten på Stora Gålöslingan eller Havtornsuddslingan beroende på hur man väljer senare. Fortfarande ligger de flesta båtarna i vattnet men jag misstänker att de snart ska upp inför vintern.

När man går längs slingan och hela tiden får spindeltrådar i ansiktet känns det riktigt skönt att veta att man är rätt ensam som går där (åtminstone åt det hållet). Helt ensam var jag absolut inte! För första gången såg jag flera stycken som övernattat i tält längs slingan (ett tält stod på stigen!), de flesta verkade prata franska eller engelska. Så länge de följer ”inte störa, inte förstöra” får de gärna tälta där för mig.

Dålig bild men det är flera tält och en variant med hängmatta som tält en bit bort.

På Gålö sköts de vilda djuren av Svenska Jägareförbundet med väl kontrollerad jakt och säsongen för rådjur har börjat så ett allmänt tips när man rör sig i natur där det kan förekomma jakt är att sätta på sig kläder som garanterat inte ser ut som vilda djur. Vi får se om jag får se rådjur nästa helg när det är dags för mig att vara med på drevjakt.

Naturen på Gålö är helt underbar, speciellt när det inte är överfullt med folk. Jag mötte kanske fyrtio personer på slingan varav ett tjugotal var kvinnor i en lång rad som gick tillsammans, givetvis möttes vi i en av de jobbigare backarna! Jag drog mig åt sidan så gott det gick, precis som jag oftast gör, och det var ett trevligt möte med glada kommentarer åt båda hållen. De flesta man möter i skogen är där av samma skäl som jag, nämligen att vårda både kropp och själ. Rena mirakelmedicinen!

För ett tag sedan såg jag att det klagades från naturvårdare på de som bygger med stenar i vår natur eftersom det påverkar sånt som växer på stenarna. Jag har ingen åsikt i det fallet men vissa av dem är rätt kul att se och sten finns det gått om längs stränderna på Gålöslingan.

En groda?

En skön runda i skogen som jag måste göra oftare för både kropp och själ. Sista biten valde jag att gå längs havsbadet där det var rätt många som ägnade sig åt kitesurfing. Fartfyllt och verkar riktigt kul men vattnet är inte varmt så här års!

Betydligt fler bilar på parkeringen när vi kom tillbaka och även ett antal husbilar. Jag misstänker att flera av de som surfar har husbilar när de åker runt, det var allt från små ”campers” upp till samma storlek som vår ungefär.

Nu är bilen avställd så vi slipper betala skatt och större delen av försäkringen. Troligtvis kommer vi att byta bolag på husbilen eftersom IF är lite struliga när bilen ställs av och på som vi gör när de inte används på ett par veckor eller mer.

Ny vecka startar och med den nya utmaningar men det tar jag tag i imorgon, nu ska jag dricka något gott och njuta in i det sista av den här helgen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s