Äntligen en dag i skogen

Tre lyckliga hundar i ljungen

Äntligen tog vi oss tid att sticka ut i skogen utan några planer på träning (bortsett från att springa fritt med kontakt). Vi åkte upp till Åby där vi bodde tidigare och kan skogarna rätt bra. Izo fick gå lös större delen av tiden bortsett från när Knasen var lös eftersom han har bra kontakt och är lagom intresserad av allt som händer i skogen.

Lydiga hundar kan bli lyckliga hundar när man kan lita på dem!

Underbar dag med precis tillräcklig värme i luften och skön sol när inte träden var i vägen. Knasen är helt underbar! Full av energi och kommer direkt när Helén visslar. Än så länge är han lite för snabb när han ska leta upp oss när vi gömmer oss men han löser det så småningom. Vi gick en väg som brukar vara helt tom på människor men idag verkade det som om den lokala orienteringsklubben hade lagt sin slinga just där, perfekt störning för Knasen och han hade inga problem med det.

Vi bytte ju bil förra året till en Volvo XC60 (begagnad annars blir det dyrt) och nu börjar den kännas trång med tre hundar (även om en är rätt liten, bara 22 kilo). Atlas får troligtvis åka i baksätet i en sele om vi inte får för oss att byta bil till något med större baklucka… Dessbättre åker vi oftast inte med alla tre i bilen.

Finns det hjärterum så finns det stjärterum säger man men här är det trångt om saligheten!

Igår kväll hade vi en sedan länge efterlängtad bastu och bad kväll hos grannarna. Vedeldad bastu och vedeldad badtunna och trevliga människor och dessutom tur med vädret! Kanonkväll helt enkelt. Inga bilder därifrån!

För några veckor sedan var vi uppe och mös med Junie och hennes föräldrar. Ren njutning och lite arbete i köket som så sakta börjar bli färdigt.

Lycklig tjej som leker med samma leksaker som pappa och farbror Joakim

Vi hade letat upp en del av Patrik & Joakims gamla leksaker och tog med oss ett antal av dem upp. Tygklossarna var riktigt poppis!

Avståndet dit upp och det lilla faktumet att vi har tre hundar samtidigt som Ellen och hennes pappa Kent är allergiska mot pälsdjur gör att vi hittills har fått be Joakim snällt om hjälp som hundvakt när vi åker upp men det kommer inte att gå varje gång vi vill åka upp. Sommartid är det inget större problem eftersom vi tar husbilen upp och kan umgås ute vid stugan på Alnön men vintertid funkar det inte eftersom stugan inte är vinterbonad. Tanken på att skaffa ett eget ställe nån stans i Sundsvalls närhet finns men då får vi sluta åka husbil som vi trots allt trivs väldigt bra med. Vi får se vad det blir när vi bestämmer oss. Priserna är ju rätt trevliga jämfört med Stockholm i alla fall…

En lite surare smak i munnen får jag när vissa delar av regeringens ”miljöpolitik” kommer på tal. Husbilar straffas, utan möjlighet att välja ett miljövänligare alternativ, med en skatt på över 30000 per år för en ny (relativt miljövänlig) husbil i tre år. Vår är 4 år gammal å vi slapp de dumheterna när vi köpte vår men det är rent ut sagt puckat! Jag skjuter även en del och där har det i flera omgångar kommit fram konstiga förslag som avslagits av regeringen för att komma upp direkt igen… Det senaste är ett totalt förbud från EU för att ha blyammunition i närheten av våtmarker och samtidigt ändras vad som är våtmark till att gälla nästan hela vårt vackra land… Givetvis röstade de för… Politikerna förtjänar ofta det förakt som de får!

Det blev lite gnäll men i stort sett har vi det oförskämt bra! En hel del stress på mitt jobb men jag drabbas minimalt av distansundervisning jämfört med många kollegor. En del frånvaro bland eleverna eftersom det för tillfället är nolltolerans för allt som liknar förkylning, influensa mm eftersom det skulle kunna vara C. Än så länge har vi i alla fall inget utbrott i skolan och vi får hoppas att det inte kommer något heller. Heléns jobb är ungefär som vanligt men snart ska de boende kunna ta emot besök igen och då kan vad som helst hända.

När jag skriver så har jag givetvis gärna något gott i min närhet och just idag blev det en god IPA

Killer Pale tillsammans med ljusstaken som en elev har skapat åt mig.

När Patrik flyttade upp till Sundsvall träffade han givetvis hela Ellens släkt och det finns några som är mer än normalt intresserade av öl. Han tipsades om en app som heter Untappd och tipsade givetvis mig om den. Man loggar (checkar in) de öl man dricker och ger en bedömning av smak mm. Appen är social så det jag loggar kan mina vänner se och vise versa. Rätt kul att leta efter nya sorter som ingen av mina kompisar har hunnit testa än! Jag letar fortfarande efter en liknande för den andra gyllene drycken som jag gillar, whisky!

Untappd

Under vintertiden kommer jag som vanligt att skriva färre inlägg på bloggen eftersom det mest blir jobb och vardag som gäller men jag ska försöka skriva när det händer något som kan vara kul att läsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s