Mariefred

Mariefred är en plats vi kommer att besöka igen! Som så många andra mindre städer är den otroligt mysig att promenera i. Nästan var man än är är det nära till vatten och vackra saker att titta på eller fotografera. Än så länge är dock Knasen såpass ung att han inte kan hänga med på långa promenader så det vara bara jag och de äldre hundarna som fick se stan på morgonpromenaden. Från campingen går en promenad- och cykelväg som inte är längre än 1,5 km in till Mariefred.

Vägen går i gränsen mellan skog och åker. Jag kallar den för väg eftersom det faktiskt verkar vara tillfartsvägen till de två ”sommarstugor” som ligger längs vägen, båda med parkerade bilar utanför.

Lördagen regnade mest bort vad det gäller uteaktiviteter bortsett från hundarnas promenader. Vi försökte sitta ute så mycket som möjligt men det blev nog inte mer än en timme totalt. Grilla gjorde jag givetvis ändå! Istället tog vi det lugnt i bilen och njöt av lite bubbel inne istället för ute, smakade precis lika gott!

Vi måste nog skaffa lite mer bubbelanpassade glas…

På söndagen fick jag en andra chans att gå in till Mariefred och jag gick in till kyrkan ungefär, rätt centralt alltså. Det blev ändå inte mer än lite över 5 kilometer, jag kunde ha gått längre men vi ville tillbaka till frukosten alla tre!

De första husen man kommer till känns lite som en ”gräddhylla” med strandtomt, egna bryggor och flådiga bilar utanför de välfixade husen. Fina kåkar var det oavsett efter några tomter kan man gå ner på bryggan och gå mellan båtarna i hamnen och husen ovanför. En trevlig promenadväg hela vägen in till Mariefred som vi troligtvis kommer att gå när vi åker hit igen (och alla hundarna kan gå långt!).

Vad jag kunde se på min lilla promenad fanns det gott om ställen för fika, glass eller mat och säkert något gott att dricka också.

Något annat som det var gott om, både på fältet och stränderna, var kanadagäss. Trist när de fått fäste någonstans, det enda sättet att bli av med dem är jakt verkar det som och det är inte så populärt nära städer… Känns lite konstigt att inte någon har lyckats hitta på något för att hålla dem borta från badstränderna i alla fall, de lämnar ju platsen som en välanvänd toalett!

Hundbad finns på campingen med det är som vanligt inte mycket att hurra för, man får vara glad att det finns och det funkar för att svalka hundarna i hettan som vi inte hade. Lite konstigt att inte fler campingar satsar på vettiga hundbad när det finns hund i nästan varannan husbil eller husvagn.

När vi lämnade campingen (utcheckning senast klockan tre!) ställde vi in siktet på Hedlandet som är ett klassiskt choppingställe, lite Ullared i miniatyr enligt ryktet. Små vägar dit men vettigt med parkeringar för en söndag, vi fick plats även om det stack ut en hel del så var vi inte i vägen.

Hedlandet

Helén gick in själv och det gick relativt fort att gå igenom ”hela” stället på ca 3000 kvm. Hon kom dessutom ut utan några inköp vilket rätt många andra också gjorde. Priserna och grejerna var inget som fångade min kära fru denna gång, vi kommer nog inte att återkomma.

Nu är vi hemma, har packat ur husbilen och ska ta det lugnt ända tills imorgon bitti då jag ska arbeta, Helén är ledig hela veckan men ska bland annat gå på kurs med Knasen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s