Ytterligare ett läsår till ända

Jag och alla mina kollegor runt om i landet har just genomfört eller håller fortfarande på att genomföra en av de största utmaningarna i som svensk skola har varit med om! Jag kan faktiskt säga att jag är stolt över att vara en del av en av alla yrkesgrupper som på kort tid växlat om sin dagliga rutin. Välförtjänt vila i form av sommarlov och semestrar står på schemat för de flesta av oss.

Jag arbetade sista dagen med schemalagda aktiviteter i går och kan kvitta ut de tre dagarna som är kvar av vår termin nästa vecka. Åter till jobbet i augusti! Helén jobbar lite till och har sin sista natt natten mot midsommar. Planen för midsommar är alltså att vara hemma, äta jordgubbar och njuta av semesterstarten!

Veckan efter lämnar vi nog hemmet och sticker iväg med husbilen som bara väntar på att packas och användas, jag gillar verkligen alla möjligheter den ger oss! Två dygn utan kontakt med andra är inga problem, sen är oftast toaletten full…

Än så länge har vi inga solceller på bilen utom en ensam solcellslampa men det kommer nog till nästa sommar om jag kan hålla mig så länge.

Sommarens planer är till viss del oförändrade men vi får se hur alla andra gör denna sommar! Vi vill ju helst inte trängas med allt för många andra utan hålla lite avstånd, perfekt med mobilt boende med andra ord. Planen är Sundsvall och träffa vår son, hans sambo och vårt underbara barnbarn Junie. Efter ett par dagar där tänkte vi ta vildmarksvägen men det låter som vi inte kommer att vara ensamma där direkt så den planen kanske ändras beroende på folkmängden, men vi slipper kanske fler utländska turister än det tillkommer svenska? När vi tagit ett par dagar där och kanske några ytterligare nån annanstans åker vi troligtvis tillbaka till Sundsvall för ytterligare en dos av barnbarn!

Junie i gula sommarkläder

Patrik och Ellen har även planer på att komma ner till oss några dagar men det beror på situationen med den här j-a pandemin och givetvis hur Junie mår och hanterar sommaren. I övrigt kom vi på att vi har lite att fira nästa vecka men det skriver jag kanske om då…

Heléns semester är fyra veckor och de veckorna har de blivit tilldelade i stort sett utan egen input. Tidsmässigt i förhållande till det schema hon har än så länge så jobbar hon bara några nätter sen är det tio lediga dagar till. Det är rätt många på den arbetsplatsen som börjar tröttna på den senaste chefen och alla snabba förändringar som kommer utan förvarning eller input från de som gör jobbet. Tråkigt när det saknas respekt för de som arbetar och inte minst för de som bor där!

Vår lilla valp är inte speciellt liten längre utan växer snart om Atlas som snart är åtta år gammal. Izidor har han en bit kvar till men Knasen kommer troligtvis att blir större utifrån vad vi kan se av benstomme och utveckling in övrigt men det får framtiden utvisa.

Knasen är nöjd efter att ha spårat upp sin rådjursskank

Hundträning är ju en av delarna med hundägande som vi tycker är roligt och då speciellt viltspår! För att introducera Knasen till den uppgiften drog jag en skank (underben) av ett rådjur längs med gräsmattan som han sedan fick spåra. Jag avslutade med en rätt snäv (90 grader – två meter – 90 grader) för att se hur noga han följde spåret och det löste han utmärkt!

Knasens första försök på viltspår

Helén har ju kört viltspår med alla hundar vi haft utom Hasse som var vår första eftersom han enbart tydde sig till mig. Atlas är svensk och norsk viltspårschampion, Izidor är än så länge svensk viltspårschampion men planer finns för utländska prov när situationen i världen tillåter det igen. Utöver våra egna har hon även gått med vänners hundar och lyckats få även dem till champions! Hon är helt enkelt otroligt bra på det!

Lycklig hund med sin skank

Här hemma hör vi från några grannar att de haft nattliga påhälsningar som verkar vara rekningar inför stöld och hos någon har ”besökarna” hämtat vatten, de är rätt säkra på vem som gjort just det men just det huset saknar kameror. Även vi saknar kameror utomhus men det kommer vi att fixa inom kort eftersom det känns lite sådär att få nattliga besökare inne på tomten, vi har staket och hundarna reagerar om nån öppnar grinden tror vi men fortfarande olustigt!

Bilderna har kanske lågt juridiskt värde men kamera har väl lite avskräckande verkan i alla fall!

Värmen påverkar våra hundar rätt mycket så den längre promenade på morgonen får bli rätt tidig för deras skull. När vi är hemma ligger de helst i skuggan på altanen eller rör sig på gräsmattan. Atlas föredrar dock att lägga sig inne hos Helén när hon sover efter nattens arbete, där finns det nämligen AC!

Izidor och Knasen vilar i skuggan under vår paviljong

Det var allt för denna gång, mer lär det säkert bli om några dagar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s