Hemma igen

Efter två veckor i husbilen är landade vi hemma igår. Vädret välkomnade oss med regn i massor, trädgården har växt ohämmat och givetvis fanns det räkningar som väntade. Skulle kört ett tag till!

I fredags åkte vi ut till Ellens föräldrars stuga på Alnön precis utanför Sundsvall för att umgås lite med alla men mest givetvis ville vi träffa Junie!

Junie

Det var ju några veckor sedan vi hjälpte dem att flytta och och vad hon växer! Vi kunde ställa upp husbilen på tomten och kopplade på ström och givetvis finns allt som behövs i stugan så det var rena lyxen. Matinköpen delade vi på men Kent lagade den mesta maten med bravur. Några goda varianter på öl provades (och några mindre lyckade…)

Ett av målen som jag satt upp var att ta en ”familjebild” med oss alla och det lyckades sista dagen! Vi fick bra väder och det är otroligt vackert där stugan är.

Kent, Åsa, Helén, Peter, Ellen, Patrik och Junie
Kent, Åsa, Helén, Peter, Ellen, Patrik och Junie

Jag kunde inte låta bli att ta två bilder där skillnaden bara är solglasögonen på Junie. Båda bilderna blev bra och jag vill inte välja en utan lägger upp bägge!

Om man fortsätter förbi stugan kommer man till Spikarö där det finns ett litet kapell, det är en av platserna som Ellen är sugen på för Junies dop, när nu det kan bli av.

Riktigt mysigt tycker både Helén och jag. Det enda problemet är att biltrafik är förbjuden på just den ön och det finns några som har lite problem att gå långt, men det går säkert att lösa!

Kent och Åsa har tagit över Ellens katt sedan några år och våra hundar funkar inte med katter så de fick inte vara med inne utan stannade i husbilen, för det mesta fungerade det bra men Atlas lät oss höra att han var missnöjd några gånger. Knasen och Izidor skötte sig dock precis som vanligt, Golden brukar kunna koppla av var som helst!

Izidor tyckte att soffan var alldeles utmärkt att sova på. Heléns Habaneros står på bordet (vi lämnade några)

Så fort vi lämnar bilen och Atlas har chansen hoppar han upp på förarplatsen för att ha maximal kontroll över området, Izidor brukar kolla lite vid sidan av ibland.

Atlas i passagerarsätet för en gångs skull!

En av kvällarna såg vi räven som verkade helt orädd bara några meter bort. Just där är det en pöl som förmodligen var målet.

Lite mager men dock en räv

Vi var många som ville ha vår del av gos med underbara Junie så Ellen och Patrik kunde slappna av lite i föräldrarollen ibland, även om de alltid beredda!

En bit bort ligger en nerlagd anläggning med badstrand, pool, restaurang, minigolf och camping. Den såldes för ett ”bra pris” av kommunen till privata ägare och de i sin tur hyrde ut stället. Någon miss gjorde att de behöver renovera hela poolanläggningen och det blir för dyrt så nu står det bara och förfaller, jag hoppas att kommunen gör ett återköp innan det är för sent eller ställer krav på ägaren. Stranden är dock fortfarande jättefin!

Vägen hem är aldrig rolig men körningen gick som vanligt bra, lite regn i omgångar (ibland mycket!) och vi tar det som vanligt lugnt. Nu är planen lite tid hemma, Patrik, Ellen och Junie kommer troligtvis hit nästa vecka så vi inte hinner få så svår längtan denna gång!

Gräsmattan är klippt, husbilen avtvättad (fortfarande asfaltfläckar kvar dock) och hundarna har fått pinka in sina vanliga rundor, vi har det rätt bra faktiskt!

Jag avslutar med en bild på Junies morfar respektive farfar som diskuterar teknik som vanligt.

Tekniksnack, kaffe och en liten whisky i kvällssolen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s