Kort start på resan utan fastställt mål

Vi har ju båda varit mycke i Nyköpings omgivningar eftersom våra föräldrar haft sommarstugor en bit utanför. Helén har dessutom bott en period i Oxelösund som barn. En tidigare resa till Norrköping avslutades på Jogersö camping i just Oxelösund så vi beslutade oss för att ta ett par nätter där.

Jogersö camping

Förra gången var vi här under lågsäsong och det var rätt lite folk då, nu är det rätt fullt! Dock inte direkt trångt i servicehuset när vi besökt det.

Utan att Helén visste om det hade jag messat med Pernilla, en av våra kompisar från uppväxten, om att vi skulle träffas. Idag på min morgonpromenad med hundarna möttes vi upp på parkeringen utanför och gick till husbilen och överraskade Helén. Lyckad dag milt sagt och mycket att prata om eftersom det var rätt många år sedan vi sågs. Den tänkta frukosten avslutades inte förrän efter klockan tre efter att ha bytt skepnad till fika. Allt under markisen eftersom det av och till regnade lite grann och vi inte ville sitta inne i bilen.

Platserna är avdelade med enkla staket där vi står och markerade med stenar på andra delar av campingen. Det är nära till en fin badstrand och en liten bit bort finns ett hundbad som vi inte besökte denna gången heller pga tråkigt väder. Motionsspår finns även det i närheten som är utmärkta för tex hundpromenad. Nära in till stan om man så vill.

Vårt nya solskydd funkar alldeles utmärkt!

Förra resan påmindes vi om behovet av skugga för hundarna och ibland oss själva så vi passade på i Sundsvall och köpte ett solskydd som är delvis genomskinligt. Igår när vi kom var det läge att testa och det fungerar precis som tänkt.

En gammal Cheva

Kul med udda fordon och gärna lite äldre sådana. En gammal Chevrolet står fint framför en modern Hobby, knappast den som är dragbil… Bredvid oss står en udda vagn, Eriba Touring ”Rockabilly” med pop-up tak, modern men ändå klassisk.

Eriba Touring

Imorgon bär det av någon annanstans för att eventuellt möta upp våra grannar om plats och tid passar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s