Kleven

Igår skulle vi träffa våra kompisar på ett ställe där de tidigare skärmflugit och de hade sett på appen park4night att man kunde stå där över natten. Otroligt vackert och snyggt iordningställt av ägarna, för det är privatägt!

På väg från Borensberg till Kleven som gården heter åkte vi till Cloettas fabriksbutik. Inte speciell mycket folk när vi var där men grannarna i Borensberg hade varit där dagen innan och då var det kö för insläpp! En del kul godis men det mesta var ju deras vanliga, vi handlade givetvis en hel del och köpte även en retroinspirerad kasse att ha allt i.

När vi närmade oss Kleven passade vi på att stanna till på en rastplats och tömma toatanken, smidigt! Medan jag gjorde det hade Helén sett reklam för en ”polkagrisfabrik” som bara låg en kvart bort, dit måste vi ju åka. Misstaget var att den låg på andra sidan Gränna och där var det trafikkaos och kö genom hela stan. När vi kom fram var jag inställd på att inte kunna parkera men där hade jag fel! En ledig plats uppenbarade sig och den tog jag (framför en BMW). Även där handlades det en del givetvis.

Jag ville helst inte köra tillbaka via Gränna och trafikkaoset utan valde att köra upp på E4 och sen blev det småvägar så vi kom till Kleven bakvägen. I sista backen upp fick vår älskade robotväxellåda för sig att växla upp med resultatet att vi blev stillastående i en rejäl uppförsbacke i grus, jag borde veta bättre och växla manuellt i såna lägen… Upp kom vi iallafall.

Längst upp får man inte campa eller övernatta längre men de har ordnat en ställplats nedanför sitt kafé med el och vatten. Soptunnor finns givetvis. Kostar 250 kronor inklusive el, våra kompisar fick dock lite specialpris då de skärmflyger! Faktisk ännu bättre platser där eftersom det blåser rejält högst upp. Vi kopplade in elen men den var lite svajig och slog ifrån när pannan sattes på…

Kompisarna kom några timmar efter oss och vi hade en mycket trevlig kväll med mycket skratt och snack. Deras grabb blev glad för godiset vi köpt åt honom på Cloetta och ägnade nästan all tid åt att träna med sin ”lilla” skärm, det blåste såpass att han inte alltid kunde stå kvar!

Som avslutning på kvällen kunde jag ta en av mina favoritbilder på rätt länge! Jag gillar att fotografera i mörker med ljuskällor och den här blev riktigt bra!

Ljuskällor i mörker är objekt jag gillar!

Idag på morgonen hade vi sagt att vi skulle åka senast klockan 10 för att åka till Söderköping och när jag gick upp och tittade ut genom köksfönstret var vi inte längre ensamma! Det är dessbättre ett stängsel mellan oss…

Efter lite frukost och hundpromenader sa vi tack för allt till varandra och rullade vidare mot Söderköping och Skeppsdockans camping.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s