Söderköping

Först hade vi en tanke om att runda Vättern och ställde in siktet på Tiveden Camping men där får man tydligen bara ha två hundar med sig och vi har ju tre… Den campingen gick bort och kommer att göra det länge! Vi bestämde oss för att åka till Söderköping och Skeppsdockans camping två nätter, inget bokbart men det fanns några lediga platser och vi fick en på andra raden från Göta kanal.

Plats 70 på Skeppsdockans camping

Samma rad stod vi på första gången vi var här och platsen är rätt för att få kvällssol och du ser lika mycket av båtarna som de som står en rad närmare. Vi har stått här ytterligare en gång men då var det bara ett nattstopp på väg till Kalmar.

Vi tog givetvis en promenad till den närmaste slussen som ligger inom den sträcka som Knasen får gå och hade turen att det precis var dags för slussning uppåt för fyra segelbåtar. De två första var kompisar och hade gjort det flera gånger förr vilket syntes! Dessutom var de kanontrevliga och ville givetvis hälsa på Knasen. Den största båten var en Hanse 40 fotare och den var inte lika väl förberedd för slussning och var dessutom så hög att frun inte kunde komma ombord när väl båten var uppe!

Promenaden längs Göta kanal var väldigt intressant för Knasen eftersom det fanns gott om Gräsänder.

Denna gång valde vi att inte gå in till Söderköping för att äta glass på Smultronstället. För långt för Knasen och Atlas blir ibland skällig när vi lämnar honom i husbilen, målet var ju bara att ta det lugnt ett par dagar för imorgon åker vi ju hem.

När jag var ute med ”bara” Atlas och Izidor fick vi istället se ett antal gräsändor. Alltså änder som äter och vänder ändan i vädret.

I Söderköping var vädret ännu bättre: sol, 20-25 grader och minimalt med vind. Vi fick återigen användning för vårt solskydd, bra inköp med andra ord! När vi gick kvällsrundan första kvällen var det fin måne och stilla vatten så jag kunde inte låta bli att ta några kort med mobilen, några blev rätt bra faktiskt!

Imorgon packar vi ihop för den här veckan och åker hem eftersom Helén ska jobba i veckan och helgen som kommer. Veckan efter börjar även mitt jobb men än så länge vet jag inte hur det kommer att bli med distansundervisning eller undervisning på plats i skolan. Några gånger till ska vi hinna ut innan det blir för kallt och mörkt men det kommer upp när det sker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s