Semestern är slut…

Sedan helgen är vi hemma eftersom Helén har börjat jobba, själv börjar jag nästa onsdag om vi nu är välkomna till skolan då. Förra resan bråkade vår AC lite med oss, den fungerade men ”pep” i ett mönster som för mig lät som ett felmeddelande, typ som en dators moderkort. Letade efter information om pipande ac men hittade inget på nätet eller i manualen.

Manual till FJ2200 mfl

När vår ac byttes ut för snart två år sedan missade teknikern att ge oss en ny manual, det var ju faktiskt en nyare modell! Bilderna i den gamla manualen stämde bra men jag letade upp en ny på nätet för att se om det stod nåt om pipen, men givetvis inte. En liten detalj som jag stört mig på är i alla fall löst. Fjärrkontrollen stämmer inte med manualen men den jag hittade på Dometics hemsida har rätt modell.

När jag hade googlat lite, läst lite manual och funderat lite efter pipen utan framgång bestämde jag mig för att göra rent kondenskanalerna på taket och filtren inne i bilen. Kondenskanalerna var rena men filtren… Numera är de rengjorda och vår ac piper inte längre.

Det är bara att dra ner hela plastgrejen så sitter filtren innanför. Plastgrejen sitter med magneter så den är lätt att ta bort och sätta tillbaka.

Nu hoppas vi på helgturer tills det blir för kallt för vår bil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s