Hösten är här!

Autumn Blaze

Både Helén och jag var lediga denna helg och ursprungligen var vi sugna på att åka upp till Sundsvall och gosa med Junie (Patrik & Ellen också förståss) men de var upptagna av annat (trodde jag men det var tydligen en annan helg, lätt att blanda ihop när Helén vill åka upp varje helg)och vi fick en inbjudan från Fredagsklubben (våra grannar) så det blev en hemmahelg istället.

Bastun lyser lockande hos grannen

Underbar fredagskväll med supergoda pizzor där allt inklusive degen var hemgjort! Lite god dricka och några varv i bastun gjorde allt ännu bättre. Lite trötta på morgonen efter men har man hund så har man och vi har ju tre…

Husbilen är nu tömd på det som kan ställa till problem under vintern och avställd sedan några veckor. Husbilen står ju hemma och det tar ju bara några sekunder att ställa på den om andan faller på men tiden verkar aldrig räcka till för oss.

Idag har vi fokuserat på hundarna och speciellt Knasen förståss. Först en sväng i nya marker för att han ska få gå mycket upp och ner i terräng och bygga muskler, Helén tycker inte han behöver bli starkare men lite större skadar inte.

Hem och plocka av de första av våra habaneror och in med dem i torken, de ska gå rätt många timmar med låg temperatur.

Habaneros redo för torkning

När de lagts i torken la vi ett viltspår på ca 300 meter uppe vid Åby där vi bodde tidigare, hem och fika och till slut lasta in Knasen för att gå spåret så det fick ligga lite.

Knasen spårar vid Åby

Ett lite trixigt spår som han klarade riktigt bra. Mycket djur som rör sig i terrängen här!

En bra helg helt enkelt, nästa helg jobbar Helén så då får vi se om jag lägger ett nytt spår som de får gå när hon vaknat. Blir vädret OK sticker jag säkert ut och går några timmar i skogen med de stora hundarna, längtar faktiskt tills även Knasen kan hänga med på långa ”vandringar” tex ute på Gålö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s